Nóż szefa kuchni - Shiori Yasashi-sa Sifu
Nóż Shiori z serii ć’“ Yasashi-sa Sifu, to dalszy rozwój klasycznego noża szefa kuchni. W tym celu stworzono bardzo specjalną formę ostrza. Z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni, wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej. Długie ostrze podzielone jest na różne strefy, dzięki czemu można osiągnąć bardzo dobre rezultaty podczas krojenia warzyw czy ziół, a także podczas krojenia mięsa. Dzięki optymalnie wyważonej konstrukcji nóż szefa kuchni jest niezastąpiony - dla każdego szefa kuchni! Ostrze wykonane jest z oryginalnej stali damasceńskiej z 110 warstwami stali . Wielowarstwowość stali sprawia, że ​​struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.Rękojeść wykonana jest z G10 , dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent. *Twardość HRC - jest to kryterium pozwalające określić klasę noża, wyrażana w stopniach HRC (skala Rockwella). Mówi nam to jak twarda jest stal użyta do stworzenia japońskiego noża. Oczywiście im wyższa wartość wyrażona w stopniach HRC tym lepsza stal z której został wykuty nóż. Wiadomo, że im wyższa wartość HRC tym nóż dłużej pozostanie ostry i wymaga rzadszego ostrzenia przy użyciu kamienia wodnego. Dane techniczne: Długość rękojeści: 11,80 cm Długość ostrza: 20,00 cm Kąt szlifu ostrza: 15 stopni Hartowanie: 60 +/-1HRC Rękojeść: G10 Zastosowanie: profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby