Nóż szefa kuchni Best Cut 20 cm Giesser 8680 20
Nowy w oryginalnym opakowaniu
Informacje o produkcie
• Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej • Kute • Szeroki kształt • Średnio spiczasty • Solidna i ciężka konstrukcja • Bardzo mocna i bardzo ostra krawędź • Dobra równowaga między ostrzem a rękojeścią • Długość ostrza: 20 cm • Długość całkowita: 33 cm Ten nóż jest wszechstronny prawie każdego profesjonalisty. Mięso, ryby, drób, zioła, duże warzywa lub owoce, wszystko można łatwo, bezpiecznie i łatwo pokroić, pokroić w plastry lub zmiażdżyć. Ręka jest zawsze chroniona przez wyjątkowo szerokie wole stalowe. Jednak podczas krojenia lub ważenia zawsze można wykorzystać całą długość noża (np. ziół i cebuli). Ostrza wykute z jednego kawałka stali. Ze szczególnie wysoką zawartością węgla (X55) dla szczególnie dobrego utrzymywania cięcia. Bardzo dokładny wzór polerowania i szlifowania, dzięki czemu nic nie przykleja się do ostrza. Hartowany w próżni do 56-57 HRC. Wykańczanie i usuwanie wykonywane jest przez mistrza rzemiosła i gwarantuje perfekcyjne i bezwysiłkowe cięcie. Aksamitny uchwyt wyjątkowo dobrze i pewnie leży w dłoni. Misy są mocno połączone 3 nitami ze stali nierdzewnej. Materiał jest szczególnie wytrzymały i wytrzymuje również temperatury do 200°C. (kontakt krótkotrwały) Jako znak jakości każde ostrze jest oznaczone indywidualnym i kolejnym numerem. Plastikowy uchwyt jest przystosowany do kontaktu z artykułami spożywczymi i spełnia wymagania następujących przepisów (w każdym przypadku z wszystkimi dodatkami oraz w wersji obowiązującej w momencie składania deklaracji): Rozporządzenie (UE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14.01.2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.