Nóż Santoku 16 cm Shin Black Kyocera
- Producent: KYOCERA
- Kod produktu: ZK-160BK-BK
Doskonale zdajemy sobie sprawę, że znalezienie noża idealnego to nie lada sztuka! Aby nóż służył na lata powinien być wygodny, ostry, dobrze leżeć w dłoni i sprawić, że doskonale nim manewrujesz.
Shin to po japońsku prawdziwy, uczciwy, nowy. Nie bez powodu marka Kyocera właśnie tak nazwała swoją najostrzejszą serię. Ostrza zostały wykonane z cyrkonu Z212, który sprawi, że są niezwykle twarde i ostre. Dzięki temu wymagają 2 razy rzadszego ostrzenia niż tradycyjne ostrza ceramiczne. Dodatkowa zaletą są ergonomiczne uchwyty z tworzywa ABS, które odciążą Twój nadgarstek.
Nóż Santoku świetnie sprawdzi się do krojenia mięsa, filetowania ryby, krojenia warzyw i owoców, a nawet do siekania ziół. Sprawi, że każda czynność wymaga mniejszego nakładu energii, a ręka nie męczy się nawet po długiej pracy. Jest doskonale wyważony i niezwykle ostry, dlatego docenią go zarówno amatorzy, jak i najbardziej wymagający kucharze.
Firma Kyocera wyróżnia się jakością, stosowaniem materiałów najwyższej jakości oraz innowacyjnymi metodami produkcji.
Cechy produktu:
- nóż Santoku do krojenia, porcjowania, plastrowania i filetowania,
- ostrze z ceramiki cyrkonowej (Z212), cięte ręcznie,
- rękojeść wykonana z lekkiego tworzywa ABS,
- wyjątkowo ostre ostrze- najostrzejsze w ofercie marki,
- wymaga 2 razy rzadszego ostrzenia niż tradycyjne noże ceramiczne,
- dobrze wyważony,
- nie odbarwia się od produktów,
- ergonomiczna rękojeść, która zapewni wsparcie dla nadgarstka,
- idealny na prezent,
- można go myć w zmywarce, na górnej półce (chroniąc przed kontaktem z innymi sztućcami), jednak dla lepszej ochrony ostrza producent zaleca mycie ręczne,
- wszystkie noże Kyocera są ręcznie ostrzone w Japonii,
- noże ceramiczne nie powinny być używane do krojenia mięs z kośćmi, żywności zamrożonej, twardych serów, warzyw i owoców, gdyż może to skutkować uszkodzeniem klingi.
Wymiary produktu:
- długość całkowita 28,5 cm,
- długość ostrza 16 cm.