Nóż do porcjowania długi Samura Kaiju 24cm 59HRC
- Producent: Samura
- Linia: Kaiju
- Długość ostrza : 240 mm
- Gatunek Stali: AUS-8 Japońska
- Rękojeść: drewniana
- Twardość ostrza: 59 HRC
Nóż - Samura Kaiju SKJ-0045 Slicer 240mm
KAIJU SAMURA to nowoczesna seria solidnych noży kuchennych, wykonanych ze stali nierdzewnej AUS 8. Nóż Slicer KAIJU 240mm SAMURA wyróżnia się pięknym nowoczesnym wyglądem oraz bardzo ostrym ostrzem. Wgłębienia widoczne na klindze zapobiegają przyklejaniu się produktów podczas cięcia. Nóż idealnie nadaje się do przygotowywania japońskich potraw typu sushi.
Jakość za rozsądną cenę
Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.
- Skład chemiczny stali: AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00