NÓŻ SANTOKU MAESTRO MR-1465
Odpowiednio ostry i funkcjonalny nóż to jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdej kuchni, bez którego niemożliwe jest właściwie przyrządzanie potraw.
Wiele zadań wymaga bowiem użycia różnych ostrzy, dopasowanych do sytuacji i składników, jakimi chcemy się zająć.
Nóż Maestro MR-1465 typu Santoku sprawdzi się doskonale przy krojeniu warzyw, owoców i grzybów, a także wszelkich rodzajów mięs, w tym ryb i owoców morza.
Sam nóż wywodzi się z Japonii gdzie jego charakterystyczny kształt, szerokie ostrze ze żłobieniami, dostosowano do klasycznych dań kuchni azjatyckiej, obejmującej często właśnie owoce morza. Dzięki nim sprawnie i szybko posiekasz nawet duże partie warzyw i mięs bez przykładania do tego dużej siły co wpływa na większy komfort przygotowywania posiłków.
Niepodatne na pękanie ostrze z wysokiej jakości stali nierdzewnej zachowuje pełną funkcjonalność przez wiele lat i nie ulega korozji, a ergonomiczna rękojeść z drewna szlachetnego nie tylko nadaje całości klasycznej elegancji, ale też pewnie leży w dłoni.
Nóż Santoku Maestro MR-1465 zadowoli na równi szefów kuchni jak i początkujących miłośników gotowania.
Cechy
- Typ noża: Nóż Santoku
- Ergonomiczny uchwyt: Tak
- Kolor uchwytu noża: Drewno
- Kolor ostrza: Stal nierdzewna
Konstrukcja
- Materiał ostrza: Stal nierdzewna
- Materiał uchwytu: Drewno szlachetne
Waga i rozmiary
- Długość ostrza noża: 17 cm
- Grubość ostrza: 2,5 mm
- Długość produktu: 30 cm