Nowoczesna kuchnia domowa 1932 r.
Emil Wyrobek (red.)
- Rok wydania: 1932
- Rodzaj okładki: Twarda
- Autor: Emil Wyrobek (red.)
- Wymiar: 14cm x 21cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: 643
- Waga: 1.25 kg
- TIN: T03945777
- Obwoluta/Oprawa: wytarta, introligatorska, naderwana na krawędziach, wyblakła, pożółkła, zabrudzona, porysowana
- Brzegi stron: zakurzone, zabrudzone, pożółkłe
- Rogi: zagięte, rozdwojone
- Kartki: pożółkłe, poplamione
- Blok: pęknięty
- Druk: czytelny
- Naklejka na stronie przedtytułowej
Spis rzeczy: Przedmowa Wstęp. Ogólne wiadomości i wskazówki I O witaminach II Jak poznawać i przechowywać środki spożywcze III Zasady racjonalnego odżywiania się IV O kalorycznej wartości pokarmów V Wskazówki praktyczne co do pożywności i strawności najważniejszych pokarmów. Rozdział I Zupy Rozdział II Dodatki do zup i rosołów Rozdział III Przekąski (kanapki) Rozdział IV Sałaty Rozdział V Paszteciki, pasztety i budynie Rozdział VI Galarety i majonezy Rozdział VII Omlety i inne potrawy z jaj Rozdział VIII Opiekanki czyli kotlety jarskie Rozdział IX Sosy Rozdział X Wołowina Rozdział XI Cielęcina Rozdział XII Baranina Rozdział XIII Wieprzowina Rozdział XIV Zwierzyna i dzikie ptactwo Rozdział XV Drób Rozdział XVI Ryby Rozdział XVII Jarzyny Rozdział XVIII Grzyby (...)