Niskowęglowodanowy Chleb Ketogeniczny
- Waga chleba ok 600g (przed pieczeniem 700g)
- Bochenek długości ok 25cm
- Pieczony z użyciem prawdziwego masła 82% i świeżych jaj
Chleb Keto to pyszne pieczywo odpowiedni dla osób na diecie niskowęglowodanowej, która de facto jest naturalną dietą człowieka.
Keto Chleb nie czerstwieje, nie wysycha, nie twardnie jak normalne pieczywo na mące. Z powodzeniem można go przechowywać w lodówce przez ok 3-4 dni i zachowa świeżość jak po upieczeniu.
Jest to najlepsza wersja chleba ketogenicznego jaką udało się nam stworzyć w naszej piekarni a próbowaliśmy mnóstwo różnych wersji z różnymi mąkami kokosowymi, migdałowymi itp. Chleb Keto jest najbliższy oryginalnemu pieczywu. Jest smaczny i zdrowy. Tylko ok 4g węglowodanów na 100g!
Składniki:
białko pszenne, siemię lniane złote, błonnik owsiany, jajka, masło 82%, sól.
Zawiera gluten.
Wartość odżywcza chleba w 100g:
- Wartość energetyczna: 1071 kJ / 257 kcal
- Tłuszcz: 12g
- - w tym tłuszcze nasycone: 4,0g
- Węglowodany: 3,9g
- - w tym cukry: 1,8g
- Białko: 29g
- Sól: 0,87g
- Błonnik: 9,7g
Jajka które wykorzystujemy do przygotowania chlebka pochodzą od kur z wolnego wybiegu z Gospodarstwa Lipowe Wzgórza.
Jajka wyróżniają się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również zapewniają znakomite walory odżywcze. Dodatkowo są najlepszym źródłem aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych.
Są najwyższej jakości produktem wśród jajek.
Wysyłka chlebów następuje zgodnie z kolejnością zamówień które otrzymujemy, chlebki wysyłamy w każdy wtorek i czwartek.