Oryginalny holenderski ser lawendowy
Henri Willig
Holenderski ser, organiczny z mleka krowiego, dojrzewający ser z lawendowym pesto.
Ten niezwykły ser zawdzięcza swój obłędny kolor i smak dzięki dodaniu do niego lawendowego pesto.
Ten absolutnie wyjątkowy ser urzeka nie tylko swoim zjawiskowym kolorem ale też i rewelacyjnym smakiem.
Fantastycznie komponuje się z czerwonym winem.
Waga: 160 g.
Kraj pochodzenia: Holandia
Zaskocz swoją rodzinę i przyjaciół tym rzadkim pysznym serem!
Każdy miłośnik sera po prostu musi spróbować tej specjalności.
Gouda z lawendą to ser pochodzący z Holandii z miasta o tej samej nazwie.
W połączeniu z serem gouda to kulinarne arcydzieło.
Prawdziwy holenderski rarytas tylko dla koneserów!
Od ponad 40 lat Henri Willig produkuje tradycyjne sery w swoich serowych mleczarniach w Katwoude i Heerenveen w Holandii.
Ich najwyższej jakości odmiany i smaki są doceniane na całym świecie. Znane marki korporacyjne to Henri Willig, Hooidammer i Polderkaas.
Odkryj kombinacje smakowe, o których można tylko pomarzyć.
Najwyższa jakość!
Sery są produkowane zgodnie z najwyższymi europejskimi normami, a ser może dojrzewać we własnym tempie
Organiczne sery Henri Williga to sery wytwarzane z ekologicznego i organicznego mleka.
Ten ser produkowany jest z najwyższej jakości ekologicznego mleka krowiego.
Bardzo smaczny i rzadki produkt!
Historia Henri Williga
Henri Willig wychowywał się w Katwoude, gdzie jego rodzice mieli farmę mleczną. Będąc jedynym synem w pięcioosobowej rodzinie, Henri poszedł do szkoły rolniczej. W 1974 r. Wraz z żoną Riet przejął rodzinne gospodarstwo od ojca. Rolnik wkrótce wpadł na pomysł, by samemu zapuścić się w produkcję sera. Brał udział w kursie wyrobu sera i wkrótce był tak utalentowany, że postanowił zrobić ser na swojej farmie. Jego pasja nie pozostała niezauważona: farma serów, położona w pięknym polderze w Waterland, szybko przyciągnęła zagranicznych turystów.
To, co zaczęło się jako nowe wyzwanie dla gospodarstwa Henri Williga, rozwinęło się w kwitnącą serową mleczarnię i główną atrakcję turystyczną. Henri Willig eksportuje swój specjalny ser do ponad 30 krajów. Ponadto Henri Willig wita miliony odwiedzających we własnych sklepach i farmach serowych.