Zakwas z selera to kopalnia witamin. Poddany procesowi kiszenia seler zawiera dwa razy więcej witamin z grupy B niż warzywo surowe czy świeże.
Witaminy te wpływają na poprawienie metabolizmu, wzmacniają układ nerwowy, koncentrację i pamięć.
Zakwas z selera powstaje w trakcie naturalnej fermentacji. Kiszenie, nazwane też fermentacją to jedna z najstarszych metod przedłużania świeżości żywności. Kiszonki zawierają witaminy A, C i E czyli tzw. przeciwutleniacze, które neutralizują w naszych organizmach wolne rodniki. Nadmiar wolnych rodników zwiększa ryzyko miażdżycy, nowotworów i powoduje przedwczesne starzenie się. Dieta wzbogacona w kiszonki poprawia trawienie, przywracając prawidłowa mikroflorę jelitową.
Skład:
seler, jabłko, cytryna, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, woda.
Pojemność: 700 ml