100 % czystego masła orzechowego
Specjalnie dla naszych klientów sprowadzamy pyszne masło orzechowe, które można dostać w Niemieckich i Szwajcarskich sklepach w dziale ze zdrową żywnością.
Spróbujesz i... nie ma powrotu. Niesamowita jakość produktu, który produkowany jest w Niemczech przez firmę Nu3 zajmującą się zdrową żywnością z siedzibą w Berlinie.
Na bazie Argentyńskich orzechów.
- Naturalne źródło białka
- Bez dodatku cukru
- Bez dodatku soli
- Bez dodatku oleju palmowego
- Wegańskie
- Niepowtarzalny smak
- Niemiecka jakość - wyprodukowane w Niemczech
Jak powstaje masło orzechowe nu3?
Do produkcji masła orzechowego używamy świeżych orzeszków ziemnych (Arachis hypogea) z Argentyny, które są przetwarzane w Europie w ściśle kontrolowanych warunkach, zgodnie z Globalnymi Standardami Bezpieczeństwa Żywności BRC. W tym celu są one delikatnie prażone na sucho wraz ze skórką w temperaturze 150 °C przez 20 minut, a następnie mielone na gładką masę.
Plastikowe opakowanie PET
- w 100% nadające się do recyklingu
- bez BPA
Jak przechowywać masło orzechowe?
Po otwarciu masła orzechowego zalecamy przechowywanie go w lodówce. Nie martw się - nu3 Peanut Butter zachowa swoją delikatną, kremową konsystencję i nie stwardnieje, w przeciwieństwie do masła orzechowego średniej jakości, które jest pełne dodatków. Mała wskazówka: masło orzechowe można nawet zamrozić. Jeśli więc obawiasz się, że nie zdążysz go wykorzystać, możesz spokojnie włożyć go do zamrażarki na kilka tygodni. Po rozmrożeniu (najlepiej w lodówce) należy je szybko zużyć.
Tabela wartości odżywczych
(Na 100 g)
- Energia 2497,85 kJ / 597 kcal
- Tłuszcz 50 g (nasycone kwasy tłuszczowe 6,8 g)
- Węglowodany 7 g (cukier 3,6 g)
- Białko 29,5 g
- Sól 0,02 g