NIEBIESKA SPIRULINA SUPER BLUE ARTHROSPIRA PLATENSIS - - suplement diety
- Spirulina blue - hodowana i przetwarzana na południu Indii, z dala od terenów przemysłowych i rolniczych.
- Do hodowli wykorzystywane są nieskazitelnie czyste wody gruntowe. Producent posiada certyfikaty ISO 22000 oraz ISO 9001.
Porcja dzienna: 2g (1 łyżeczka)
Składniki: algi (Arthrospira platensis)
Opakowanie zawiera: 40g
Wartość energetyczna: 32 kj/8 kcal; 1 609 kj/ 384 kcal
Skład w porcji dziennej (2g)
- Tłuszcz 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
- Węglowodany 0,8 g
- - w tym cukry 0,0 g
- Sód 2,8 mg
- Białko 1,0 g
- C-fikocyjanina 1,0 g
Referencyjna Wartość Spożycia
Sposób użycia: 2 g (1 łyżeczka) dziennie.
Fikocyjanina - niebieska esencja życia
Hodowla spiruliny blue odbywa się w otwartych basenach.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Preparatu nie powinny zażywać kobiety w ciąży i karmiące. Osoby zażywające leki powinny spożywać ten produkt wyłącznie pod kontrolą lekarza. Zażywanie suplementu diety zaleca się skonsultować z lekarzem w przypadku zaburzeń krzepliwości krwi. Suplementu diety nie powinny zażywać osoby uczulone na soję. Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby.
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się na opakowaniu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.
Podmiot odpowiedzialny: Kenay Sp. J.
Przepisy z algami
Kremowa zupa oczyszczająca
Składniki na ok 4 porcje:
- 2/3 filiżanki zmiksowanego awokado ( 1 duże lub 2 małe)
- 1¼ filiżanki posiekanego zielonego ogórka
- ¼ filiżanki jogurtu naturalnego
- ½ filiżanki posiekanej drobno pietruszki
- ¼ filiżanki posiekanej mięty
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie)
- ¼ łyżeczka pieprzu cayenne
- ½ łyżeczki kurkumy w proszku
- 1 łyżeczka spiruliny w proszku
- ¾ łyżeczki soli (najlepiej kłodawskiej)
- 3 filiżanki wody
- ¼ filiżanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Przygotowanie:
Zmiksuj wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Dodaj przyprawy i jeżeli masz ochotę podawaj schłodzoną. Recepta przygotowana przez Julie Morris, superfood chef
Pesto ze spiruliną
Składniki na 4 porcje:
- 1 opakowanie świeżych/mrożonych liści bazylii
- 3-5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżek parmezanu
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki spiruliny w proszku
- szczypta soli
- 2 garści orzechów pini, orzechów włoskich lub słonecznika
Przygotowanie:
Zblenduj wszystkie składniki i na masę a następnie podawaj z ulubionym makaronem, makaronem z warzyw lub jako dressing do sałatki.
- Uwaga:
- Koszt dostawy jest stały, niezależny od ilości i wagi zakupionych produktów.
- Nie ma znaczenia czy kupujesz 1, 2 czy 10 produktów - zapłacisz 1 raz