Płatki drożdżowe nieaktywne to produkt spożywczy powstający z nieaktywnych drożdży, najczęściej Saccharomyces cerevisiae. Ze względu na swój bogaty skład są doskonałym dodatkiem do potraw. Wzbogacają je w białko, witaminy z gr. B oraz składniki mineralne, tj. potas, fosfor, sód czy wapń. Dodatkową ich zaletą jest unikalny orzechowo-serowy smak. Nie zawierają cukru i konserwantów.
Skład / Wartości odżywcze
Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
KRAJ POCHODZENIA: Estonia
Stosowanie
- do jogurtu naturalnego, kefiru
- do zupy, sosu, w ramach zagęszczenia konsystencji
- do domowej pasty z warzyw
Informacje Dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.