NESTLE NESTRAGEL 600g, bezglutenowy
Czysto roślinny zagęszczacz. Idealnie nadaje się do potraw wegetariańskich i wegańskich. Proszek składa się z gumy chleba świętojańskiego i jest uniwersalny ze względu na neutralny smak.
Możesz użyć go jako zagęszczacz do sosu jako substytutu mąki, skrobi. Niezależnie od tego, czy potrawy są gorące, czy zimne, można użyć NESTRAGEL do zagęszczenia sosów, zup, wywaru mięsnego i warzywnego, a także deserów (bita śmietana, potrawy z twarogu i jogurtu). Możesz także użyć Nestlé Nestargel jako emulsji do namaczania twardych potraw, takich jak chleb lub ciasteczka. Idealnie nadaje się dla osób z trudnościami w żuciu i połykaniu.
SPOSÓB STOSOWANIA:
Dania na zimno (np. Zupy, sosy, soki warzywne i owocowe, bita śmietana, potrawy z twarogu i jogurtu, desery): posypać NESTRAGEL'em, zamieszać trzepaczką lub mikserem.
Gorące dania (np. Zupy, sosy, wywary mięsne i warzywne, potrawy z jajek, desery): Pokryj Nestargel gorącymi, nie wrzącymi potrawami, zamieszaj.
Jedzenie przygotowane z tłuszczem: Polej NESTRAGEL płynnym tłuszczem, mieszaj, aż będzie gładkie, dodaj inne składniki, krótko zagotuj.
ZALETY:
- bogate w błonnik,
- bezglutenowy produkt,
- ubogi w sód,
- ubogi w purynę,
- ubogi w białko,
- wyjątkowo niska zawartość węglowodanów,
- ekonomiczna