Edward Pożerski - Nauka przyrządzania potrwa w sześciu lekcjach, czyli wstęp do kuchni domowej
Nauka przyrządzania potrwa w sześciu lekcjach profesora Pożerskiego, która osiągnęła we Francji ponad sto wydań - to więcej niż zwykła książka kucharska. Autor nie tylko podaje szereg receptur kulinarnych pochodzących w większości kuchni francuskiej, lecz także pragnie nauczyć abecadła kuchennego, zdradza różne sekrety sztuki kulinarnej pozwalające prowadzić kuchnię inteligentnie i ze smakiem. Kobietom pracującym, do których książka ta jest adresowana , radzi, jak gospodarując oszczędnie produktami przyrządzić potrawy nie odbiegające od dawnego wysokiego poziomu kuchni domowej , która była chlubą przeszłych pokoleń. Dziś, gdy gotujemy już zupełnie inaczej, książka ta pomaga poznać sztukę kulinarna z tych czasów, kiedy kuchnia domowa była traktowana, jako przedsionek szczęścia rodzinnego.
- Autor: Edward Pożerski
- Tytuł: Nauka przyrządzania potrwa w sześciu lekcjach, czyli wstęp do kuchni domowej
- Wydawnictwo: Wydawnictwo Książka i Wiedza, 1991
- Ilość stron: 245
- Oprawa: miękka
- ISBN: 83-05-12460-6
Zapraszam także na moje inne aukcji