Spirulina Hawajska 1250 tabletek 400mg
Spirulina to najstarsza naturalna żywność. Zawiera bogactwo składników odżywczych w korzystnych dla organizmu ludzkiego proporcjach, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek.
Spirulina hawajska (Arthrospira platensis) - tabletki prasowane na zimno .
Algi słodkowodne o wysokiej zawartości minerałów. Jeden z najbogatszych produktów zawierających beta-karoten oraz duża ilość minerałów i mikroelementów. Poprawia przemianę materii, ma działanie przeciwwirusowe oraz pomaga w procesie krwiotwórczym. Posiada wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka.
Składniki: 98,9 % spirulina hawajska (Arthrospira platensis), 1 % krzemionka, 0,1 % stearynian magnezu.
Sposób spożycia: 8 tabletek dziennie. Popić wodą.
Suplement Diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Zawartość składnika w dziennej porcji produktu: spirulina 3200 mg.
Spirulina
Spirulina to mikroalga z bogatą historią, która swoimi pro zdrowotnymi właściwościami obdarza również współczesność. Istnieje od ponad trzech miliardów lat, ale nie odchodzi do lamusa. Wręcz odwrotnie. Jej „kariera” nabiera rozpędu. Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość – z powodzeniem mogą należeć do spiruliny. Jej dobroczynne działanie nie traci bowiem na aktualności.
Słodkie i słone wody, bagna, wilgotna gleba – to tutaj najlepiej funkcjonowała spirulina. Była pożywieniem dla różnych cywilizacji na całym świecie. Dzisiaj hoduje się ją w dużych, słodkowodnych stawach. Po wysuszeniu jest mielone na proszek. Dlaczego nadal cieszy się zainteresowaniem? Odpowiedź tkwi w składzie tego pożywienia i jego szerokiej palecie właściwości. Średnio aż 65 procent białka kryje się w tej małej, ale jakże pełnowartościowej roślinie. Jest ona naturalnym źródłem wielu witamin, minerałów i składników odżywczych. Znajdziemy tutaj witaminy z grupy B, witaminę E i beta-karoten, wapń, żelazo, cynk i potas. Na tym jednak nie koniec – lista składników jest naprawdę imponująca. Nienasycone kwasy tłuszczowe i duże ilości kwasu gamma-linolenowego, bioflawonoidy, enzymy – to dowody na bogactwo i wysoką wartość tej algi. Zielone barwniki zawarte w spirulinie - fitocyjanina i chlorofil pomagają m.in. oczyszczać organizm z toksyn i pełnić funkcję przeciwutleniacza, neutralizując wolne rodniki, hamując rozwój chorób i dbając o zdrowy wygląd skóry.
Ludzki organizm czerpie ze spiruliny na wiele sposobów. Pomaga ona poprawić trawienie, wspiera układ immunologiczny, wpływa na samopoczucie. Nic dziwnego, że obecna była w dawnej kuchni i ze współczesnej też nie wychodzi.
Jakie korzyści może przynieść dla Ciebie spożywanie spiruliny?
- dostarczyć Twojemu organizmowi bogactwo składników odżywczych,
- pomóc w utrzymaniu równowagi kwasowo – zasadowej organizmu,
- może pomóc poprawić trawienie,
- pomóc w utrzymaniu prawidłowej masy ciała i utracie wagi,
- wesprzeć układ sercowo- naczyniowy,
- wesprzeć utrzymanie zdrowego poziomu cholesterolu we krwi,
- wzmocnić Twój układ odpornościowy,
- pomóc oczyścić twój organizm z toksyn.
Warunki przechowywania: Suche, chłodne oraz niedostępne dla małych dzieci miejsce.
Polecane korzyści zdrowotne: Wartości odżywcze, wzmocnienie odporności, oczyszczanie organizmu, zbilansowanie flory jelitowej, siła i mięśnie, naturalna energia, kontrola wagi ciała, równowaga hormonalna, dla zdrowia skóry, włosów i paznokci.