BIO SOPLÓWKA JEŻOWATA W KAPSUŁKACH
Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus) charakteryzuje się pozytywnym wpływem na układ nerwowy, krwionośny oraz odpornościowy. Wspomaga i reguluje pracę układu pokarmowego. Soplówka jest zaliczana do grupy adaptogenów.
Składniki (1 kaps.): 500 mg Bio soplówka jeżowata (Hericium erinaceus) grzyb mielony, substancja żelująca: hypromeloza (kapsułki).
- Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Opakowanie 100szt
Marka Natvita
Zawiera:
- w sobie soplówka jeżowata, należą erinacyny, które są pewnym rodzajem diterpenoidów. W roślinie tej udało się znaleźć aż 13 różnych rodzajów erinacyn, które stymulują w ludzkim organizmie produkcję komórek nerwowych, co bezpośrednio wpływa na sprawność mózgu oraz właściwe procesy metaboliczne komórek, może poprawić koncentrację i sprawność procesów myślowych, a także zapamiętywanie.
- składniki aktywne A oraz C-H, które nazywane są hericenonem, jest też źródłem tak wartościowych substancji jak potas, selen, german, żelazo, cynk, a także podstawowe aminokwasy. Soplówka jeżowata stymuluje także układ odpornościowy.
Gatunek grzybów należący do rodziny soplówkowatych. W Japonii oraz Chinach jest traktowana jako jeden ze specjałów tamtejszej kuchni. Grzyb jest kulistego kształtu pokryty sopelkami, inaczej zwany również Lion's mane (lwia grzywa).
Sposób spożycia: 2 kapsułki 2 razy dziennie. Popić wodą.
- Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu: Bio soplówka jeżowata - 2000 mg
- % RWS *: -
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: Chiny