Maca rośnie w Ameryce Południowej. Jest roślinną dwuletnią, z rodziny Crucifer. Jej hiszpańskie nazwy to maca-maca, maino, ayak chichira, ayak willku.
Roślinę w postaci mielonej można dodać do koktajli, herbaty oraz ciast i deserów. Maca BIO jest w 100% ekologiczna.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Składniki: 100 % Bio maca (Lepidium meyenii) RAW (surowa), czerwona, korzeń mielony.
Sposób spożycia: 1 gram (2ml) (zgodnie z załączoną miarką) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu:
Bio maca czerwona korzeń mielony 2000 mg (- % RWS*).
Średnia wartość odżywcza w, 100 g produktu:, % RWS *
- Wartość energetyczna:, 1380 kJ / 327 kcal, 16.4 %
- Tłuszcz:, 0.8 g, 1.1 %
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0.2 g, 1.0 %
- Węglowodany:, 78.9 g, 30.4 %
- - w tym cukry:, 38.3 g, 42.6 %
- Białko:, 10 g, 20 %
- Sól:, < 0.1 g, < 1.7 %
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.