HERBATA BIAŁA EKOLOGICZNA
Herbata Pai Mu Tan pochodzi z Fujianu, wytwarzana z pąków i młodych liści odmian krzewów „da bai” i „shui xian bai”. Liście w naturze mają szarozielony kolor z lekko żółtym odcieniem od spodu pokryte białym meszkiem. Napar posiada harmonijny smak i złoty kolor, z akcentem bieli i szarości. Jasnożółty napar odznacza się lekko kwiecistym, ziołowo - orzechowym aromatem. W smaku gładki jak jedwab.
Pai Mu Tain BIO herbata biała zawiera w swoim składzie:
- między innymi spore ilości żelaza, cynku i wapnia.
Właściwości:
- Taka kompilacja składników poprawia koncentrację, świetnie wpływa na umysł, ale także ma właściwości obniżające poziom cholesterolu.
Składniki: 100 % Bio herbata biała Pai Mu Tan.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Waga netto 100g
Pai Mu Tain BIO herbata biała pochodzi z ekologicznych upraw. Produkt jest certyfikowany i w 100% naturalny. Jej dawkowanie polega na sporządzaniu naparu składającego się z jednej lub dwóch łyżeczek produktu zaparzonego w 150 ml wody.
Sposób przygotowania: 2-3 gramy herbaty (1- 2 łyżeczki) na każde 150 ml wody. Można parzyć na kilka sposobów:
- W temperaturze 90°c przez 1 minutę (pierwsze i drugie parzenie), później 3 minuty
- W temperaturze 85°c przez 3 minuty pierwsze parzenie, 4 minuty drugie parzenie, 5 minut trzecie parzenie.
- W temperaturze 80°c przez 5 minut pierwsze parzenie, drugie 2 minuty, trzecie 3 minuty.