NatVita Bio Reishi Grzyb mielony - 250 g
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Reishi (Ganoderma lucidum) proszek organiczny. Ekologiczny grzyb witalny w proszku, nazywany również Lakownica lśniąca, Ling shi. Chińska nazwa "ling zhi" oznacza roślina magiczna“ lub roślina nieśmiertelności“.
Bio Reishi uprawiane jest na litym drewnie, gdzie wzrasta 2 - 3 miesiące. Następnie, w kwietniu wsadzane są w ziemię i tam dojrzewają. Na przełomie października - listopada odbywa się zbieranie grzybów, które są selekcjonowane, oraz mielone. Mielone są same kapelusze grzybów.
Właściwości:
- Reishi jest bogate w polisacharydy, które maja wpływ na wzmocnienie organizmu.
- Zawierają również błonnik, który pozytywnie wpływa na układ trawienia.
- Betaglukan znajdujący się w grzybkach wzmacnia układ odpornościowy poprzez zwiększanie ilości makrofagów i limfocytów.
- Świetnie sprawdzą się w okresie jesienno-zimowym, by wzmocnić odporność.
- Mogą również wspomóc organizm w stanach przewlekłego zmęczenia.
Stosowanie:
1 gram (około pół łyżeczki) proszku wymieszać w szklance wody. Stosować 2 razy dziennie.
Skład:
100 % Bio reishi (Ganoderma lucidum), grzyb mielony.
Ważne:
- Grzybów resihi nie należy łączyć z niektórymi ziołami, np. miłorzębem japońskim (ginkgo biloba).
- Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie.
- Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Producent: Nat Sp. z o .o.