NatVita Bio Melasa z trzciny cukrowej
1200 g
BIO MELASA TRZCINOWA
Melasa z trzciny cukrowej nazywana również “czarnym złotem”. Jest słodkim produktem naturalnego pochodzenia, posiadającym czarną barwę oraz gęstą konsystencje. Powstaje ona jako produkt uboczny podczas procesu produkcji cukru trzcinowego.
Składniki: 100 % Bio melasa trzcinowa.
- Średnia wartość odżywcza w, 100 g produktu:, %RWS*
- Wartość energetyczna:, 1247 kJ / 294 kcal, 14.7 %
- Tłuszcz:, 0.5 g, 0.7 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, < 0.5 g, < 2.5 %
- Węglowodany:, 68.4 g, 26.3 %
- w tym cukry, 62 g, 68.9 %
- w tym sacharoza, 34 g, -
- w tym fruktoza, 8.6 g, -
- w tym glukoza, 8,4 g, -
- w tym maltoza, < 0.5 g, -
- w tym laktoza, < 0.5 g, -
- Błonnik:, 2.9 g, -
- Białko:, 2.7 g, 5.4 %
- Sól:, < 0.04 g, 0.7 %
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Kraj pochodzenia; Paragwaj
Propozycja spożycia: można stosować przykładowo do smarowania pieczywa, słodzenia napojów, wypieków, itp.
Uwagi i zalecenia: utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga stosowania zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.