Naturove Matcha, 100g
Matcha – japońska zielona herbata, która zyskuje na popularności na całym świecie ze względu na jej korzystne właściwości zdrowotne i energetyzujące właściwości. Herbata ta jest wytwarzana z cienko mielonych liści Camellia sinensis, które są uprawiane w specjalnych warunkach i starannie przetwarzane.
Proces produkcji matcha polega na wyselekcjonowaniu i starannym wysuszeniu liści, po czym są one mielone na drobny proszek. Charakterystyczna zielona barwa matcha pochodzi z chlorofilu, który jest obecny w dużej ilości w liściach herbaty.
Matcha jest ceniona za swoje właściwości zdrowotne i energetyzujące. Jest bogata w naturalne związki chemiczne, takie jak katechiny i polifenole, które posiadają silne właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne. Dzięki temu spożywanie matcha może pomóc w ochronie organizmu przed szkodliwymi wolnymi rodnikami oraz wzmocnić układ odpornościowy. Dodatkowo, matcha zawiera kofeinę i L-teaninę, które działają synergistycznie i wpływają na poprawę koncentracji, redukcję stresu oraz zwiększenie wydajności fizycznej.
Sposób przygotowania herbaty Matcha - Naturove:
Jedną łyżeczkę herbaty zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody o temperaturze ok 70-80 st. C. Wymieszać szybkimi ruchami, aż do pojawienia się pianki.
Wartość odżywcza Zawartość w 100g *RWS Wartość energetyczna 358 kcal 18% Tłuszcz 4 g 6% – w tym kwasy tł. nasycone 1 g 5% Węglowodany 38 g 15% – w tym cukry 0,8 g < 1% Błonnik 29 g – Białko 28 g 56% Sól 0,01 g < 1% *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)
Ważne informacje dotyczące suplementu
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.