Bakteria Helicobacter pylori jest przyczyną większości zakażeń żołądka i dwunastnicy. Zarażonych jest nią połowa populacji na świecie, co czyni ją najbardziej rozpowszechnioną chorobą zakaźną. Standardowe leczenie zakażenia Helicobacter pylori jest oparte na kombinacji trzech antybiotyków, która jednak zabija nie tylko tę groźną bakterię, ale też wszystkie inne - również te, bez których spada naturalna odporność organizmu. Najbardziej uderzający jest fakt, że w większości przypadków choroba po jakimś czasie powraca i wymaga powtórzenia kuracji.
PYLOXIM to suplement diety, w którego skład wchodzi wyciąg z żółtka od kur uodpornionych na Helicobacter pylori, zawierający immunoglobulinę IgY. Ekstrakt ten zawiera również aktywny enzym ureazy, który wpływa negatywnie na środowisko, w którym gnieździ się szkodliwa bakteria. Zastosowanie produktu Pyloxim jest zalecane w przypadku problemów trawiennych i innych dolegliwości wywołanych przez bakterię Helicobacter pylori.Pyloxim - suplement diety o działaniu odżywczym lub fizjologicznym.
Składniki 1 saszetki:
- żółtko jajka w proszku (1,2 g)
- monosacharydy
- polisacharydy
- kwas cytrynowy (regulator kwasowości)
- aromaty
- sukraloza (substancja słodząca)
Opakowanie: 2 x 10 saszetek, 50 g netto (1 saszetka - 5 g)
Zalecana dzienna porcja do spożycia:2 saszetki dziennie
Sposób przygotowania: jedną saszetkę rozpuścić w ok. 200 ml wody
Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej do spożycia.
Zawiera cukier i substancję słodzącą.
Zawiera źródło fenyloalaniny.
Zawiera składnik alergenny: jaja
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby cierpiące na fenyloketonurię.
Produkt nie nadaje się do spożycia przez dzieci poniżej 3 roku życia oraz osoby uczulone na jakikolwiek ze składników zawartych w produkcie.
Osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Produkt należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15°C - 25°C niedostępnym dla dzieci.