Zdrowe, wyśmienite kakao w praktycznej puszce 250g pełne witamin oraz wapnia dla zdrowych kości i zębów.
Co wyróżnia ekologiczne kakao z wapniem Nature's finest?
przygotowane z organicznego napoju ryżowego i surowego kakao
bezlaktozowe
odpowiednie dla wegan
bez dodatku cukrów rafinowanych, słodzone wyłącznie naturalnym cukrem kokosowym
zawiera naturalny wapń pochodzący z czerwonych alg Lithothamnium calcareum
w 100% ekologiczne
wolne od GMO
źródło błonnika
bogactwo witamin oraz wapnia, magnezu, żelaza, cynku niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania mięśni i układu nerwowego, a także utrzymania zdrowych kości i zębów
odpowiednie dla wszystkich grup wiekowych
zachwycające znakomitym, naturalnym smakiem, idealne jako dodatek do śniadania lub jako zwieńczenie dnia pełnego nauki i zabawy.
Skład:
KAKAO W PROSZKU
Ekologiczne surowe kakao – proszek powstały ze zmielonych ziaren Kakaowca właściwego (Theobroma cacao). Większość z nas pamięta z lat dzieciństwa smak tego napoju powstałego z kakao i mleka. Surowiec znajduje zastosowanie nie tylko w kulinariach ze względu na wyjątkowy smak, posiada również cenne składniki odżywcze i szeroki wachlarz wartości zdrowotnych. Najbardziej wartościowa postać kakao, to ta, która jest najmniej przetworzona i bez sztucznych dodatków. W Maile Kakao z wapniem zawarte zostało surowe kakao pochodzące z ekologicznych upraw. Jest więc cennym źródłem:
minerałów (żelaza, wapnia, magnezu, fosforu, cynku i potasu) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania mięśni i układu nerwowego, a także utrzymania zdrowych kości i zębów czy odporności organizmu
witamin A, C i E oraz witaminy z grupy B
polifenoli wzmacniających pamięć i koncentrację
antyoksydantów, kakao zawiera ich więcej niż zielona herbata.
ALGI MORSKIE
Lithothamnium calcareum to algi czerwone, będące naturalnym źródłem wapnia. Pierwiastek ten jest niezbędny do prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmu oraz utrzymania zdrowych kości oraz zębów. Doskonale wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, dodaje energii, a także przyspiesza regenerację potreningową czy gojenie się ran.
CUKIER KOKOSOWY
Pozyskiwany z palmy kokosowej (Cocos nucifera), jest nierafinowaną i w 100% naturalną, zdrowszą alternatywą dla "zwykłego" cukru. Charakteryzuje się delikatnym karmelowym smakiem. Posiada niższy indeks glikemiczny niż cukier stołowy. Dostarcza cennych minerałów oraz witamin z grupy B, jest też źródłem błonnika pokarmowego.
Sposób przygotowania:
Dwie łyżki kakao wymieszać z gorącą wodą, napojem roślinnym lub mlekiem, odczekać 2-3 minuty i wypić.
Składniki: kakao w proszku*, cukier kokosowy*, algi Lithothamnium calcareum (0,5%). *Ekologiczne
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów i sezamu.
Wartość odżywcza
w 100 g w porcji (20 g)
Wartość energetyczna 356 kcal / 1490 kJ 71 kcal / 300 kJ
Tłuszcz 6,8 g 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g 0,8 g
Węglowodany 43,2 g 8,6 g
w tym cukry 32,5 g 6,5 g
Błonnik 29 g 5,8 g
Białko 15,9 g 3,2 g
Sól 0,2 g 0,04 g
Witaminy i minerały w 100 g w porcji (20 g)
Wapń 337 mg (42 % RWS*) 67 mg (8 % RWS*)
Magnez 437 mg (116 % RWS*) 87 mg (23 % RWS*)
Żelazo 8,7 mg (62 % RWS*) 1,7 mg (12,4 % RWS*)
Cynk 5,5 mg (50 % RWS*) 1,1 mg (10 % RWS*)
*RWS = Referencyjna Wartość Spożycia