NATURATA Czekolada BIO 42% kakao - bez lecytyny
NATURATA Czekolada szlachetna BIO 43% kakao jest smaczna, mleczna a zarazem ekologiczna. Kiedy spożywasz czekoladę dostarczasz do swojego organizmu dawkę magnezu, a przy okazji podnosisz poziom endorfin zwanych hormonem szczęścia.
Składniki czekolady poddane były konszowaniu czyli procesowi intensywnego mieszania i przerzucania masy czekoladowej w określonej temperaturze w zależności od zapotrzebowania. Dzięki temu ważnemu etapowi produkcji masa czekoladowa traci wodę, garbniki i kwasy, staje się gładka i jedwabista. Zyskuje głęboki kolor i łagodny smak. Czekolada firmy Naturata była poddana 72 godzinnemu procesowi konszowania. Im dłużej trwa ten proces, tym bardziej czekolada jest wykwintna i doskonała w smaku.
Czekolada nie zawiera lecytyny sojowej. Taka czekolada jest dobra nie tylko na chandrę, ale i na kaszel, nadciśnienie, brak energii, wspomaga pamięć i koncentrację. Czekolada jest pełna węglowodanów, magnezu, potasu, żelaza. Miej ją zawsze w swojej torebce czy plecaku, kiedy opadniesz z sił, ona na pewno postawi cię na nogi. Ziarna kakaowe są przepełnione flawonoidami, dzięki temu hamują procesy utleniana złego cholesterolu, a dzięki temu chronią przed rozwojem miażdżycy i zakrzepów oraz udarami. Ziarenka zawierają także cenne polifenole, które obniżają ciśnienie krwi, co zapobiega zawałom serca. Dzięki zawartości alkaloidu teobrominy wpływa regenerująco na nerki, działa moczopędnie, przy okazji oczyszczając nerki. Wspiera przy infekcjach dróg moczowych.
Smaczna, pożywna, zdrowa - w pełni ekologiczna !
CECHY PRODUKTU:
-
dla dzieci i dorosłych
-
idealna na słodki prezent
-
waniliowy aromat
-
wykwintna poprzez długi -72 godziny – proces konszowania
-
wspiera w myśleniu i koncentracji
-
jest swojego rodzaju zastrzykiem energetycznym
-
wspiera proces zapobiegania miażdżycy i zakrzepom
-
obniża ciśnienie krwi, zapobiega zawałom
-
wspomaga oczyszczanie nerek
-
nie zawiera lecytyny sojowej
-
smaczna i mleczna