Japoński Organiczne Matcha zielonej herbaty w proszku [Premium Klasa] 50g | Herbata Wyprodukowany w Japonii, Uji, Kyoto | Służy do picia, gotowania, pieczenia, Smoothie Making a z mlekiem | Wegańskie i wegan
- ✔ POCHODZENIE Matcha TEA: Matcha jest rafinowany japońska zielona herbata. Uprawiane wyłącznie w Japonii, matcha jest bardzo drobny proszek i pachnące, ale jego cechą jest jego intensywny zielony kolor! Najlepszym i najbardziej cenione matcha pochodzi od miasta Uji, na południowych obrzeżach prefekturze Kioto. Warunki klimatyczne tego obszaru są idealne do produkcji matcha.
- ✔ Właściwości Matchaobraz GREEN TEA: Bogaty w katechin. Matcha ma wysoką zawartość teaniny, kofeina, włókno, chlorofil, aminokwasy, witaminy A, K i E. Akademii Nauk Colorado pokazać, że kubek Matcha zawiera 20 razy więcej przeciwutleniaczy obecnych w normalnej filiżance zielonej herbaty.
- ✔ Matcha PREMIUM GRADE: Nasza herbata Matcha stanowi istotę zielonej herbaty. Tradycyjnie stosowane w Japonii, to wyróżnia się w porównaniu z innymi zielonej herbaty o jasnym kolorze zielonym i jej smak i jest wyższej klasy niż Matcha Kulinarnego klasie. Liście są chronione przed działaniem promieni słonecznych przez 20 dni, po czym zbiera się, utrzymując poziom teanine i chlorofil obecny w herbacie nienaruszone i wysokie.
- ✔ Matchaobraz 100% organicznych: 100% czysty organiczny. Wolny od stosowania pestycydów i nawozów sztucznych nienaturalnych które nie nadają się do ciała i zdrowia. Bezglutenowe i wegańskie. Wyprodukowany w Japonii oraz z organicznej certyfikacji od organów kontrolnych zatwierdzonych przez Ministerstwo Rolnictwa.
- ✔ do Państwa dyspozycji: Zadowolenie klienta jest naszym priorytetem. Proszę się skontaktować, jeśli masz jakiekolwiek pytania, problemy lub komentarze zrobić z zakupu. Twoja opinia jest dla nas bardzo ważne i pomoże nam poprawić jakość naszych usług.
Informacje o produkcie:
- Wymiary produktu: 11 x 2 x 7 cm
- Nazwa produktu: Organiczne MatchaTea
- Skład: 100% organiczne MatchaTea
- Waga: 50 gramów
- Instrukcje dotyczące przechowywania: Po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu
- Używanie przez Zalecenie: Odczyt daty ważności na opakowaniu.
- Wskazówki: Ceremonialny Przygotowanie: Dodać 80 ml wody i 1 g Matcha. Drink and Cake Przygotowanie: Dodaj herbaty Matcha proszek do wibracji, mleka lub swoich ciasta wypiekane. Zaleca się, stosując nie więcej niż dwu porcjach dziennie (około łyżeczki). Wyjątkowa również w mieszaninie z innymi składnikami smakowymi, takimi jak wanilia, cynamon i białej czekolady.
- Kraj pochodzenia: Japonia
- Lokalizacja produkcji: Japonia
- Kraj pochodzenia podstawowego składnika (ów): Japonia
- LocationProducedIn stanowi podstawowy składnik (a): Japonia
- Marka: NaturaleBio
- Typ: T è Proszek biologicznego
- Kuchnia: japoński
- Format: Natychmiastowy herbaty
- Specjalność organiczny, odpowiedni dla wegan, odpowiednie dla wegetarian, bezglutenowe, konserwantów
- Certyfikat: produkt organiczny, jak określono w dyrektywie UE 834/2007
- Zawartość kofeiny: Caffeinated
- Producent / Producer: NaturaleBio
Najczęściej zadawane pytania:
CO TO JEST Matcha?
Matcha jest rafinowany japońska zielona herbata.
Uprawiane wyłącznie w Japonii, matcha jest bardzo drobny proszek i pachnące, ale jego cechą jest jego intensywny zielony kolor.
Najlepszym i najbardziej cenione matcha pochodzi od miasta Uji, na południowych obrzeżach prefekturze Kioto. Warunki klimatyczne tego obszaru są idealne do produkcji matcha. Warunki glebowe i klimatyczne idealny do uprawy herbaty są niezbędne w uzyskaniu wysokiej jakości Matcha.
Jaki jest Twój stopień Matcha?
Nasz stanowi gatunek premium, przeznaczone do przygotowania w postaci herbaty do picia, lub dodawane do napojów, takich jak wibracje i mleka lub jako składnik receptury gotowania.
Tradycyjny japoński PRZYGOTOWANIA CEREMONIA
Wytwarzanie tradycyjnych Matcha polega na dodaniu 80 ml wody o temperaturze „betwen 60-75 °” (nie temperaturze wrzenia) oraz 1 część (1 g) Matcha. Wstrząsnąć szybko przy użyciu tradycyjnych Matcha Whisk lub zwykłego kuchennego trzepaczki.
PRZYGOTOWANIE w ciastach i potrząsa
Matcha dodać proszek do herbaty, mleka lub potrząsa swoimi wypiekane bułeczki.
Zaleca się, stosując nie więcej niż dwu porcjach dziennie (około łyżeczki). Wyjątkowa również w mieszaninie z innymi składnikami smakowymi, takimi jak wanilia, cynamon i białej czekolady.
Czy zawiera kofeinę?
Tak, każda część (1 g), zawiera około 30 mg kofeiny, co odpowiada 1/3 filiżanki kawy. Matcha zawiera teaninę, który ma działanie uspokajające oraz zmniejsza działanie kofeiny.
JAKIE SĄ KORZYŚCI ZDROWOTNE?
Jest bogaty w składniki odżywcze, przeciwutleniacze, włókna i chlorofilu. Korzyści zdrowotne są znacznie wyższe niż w innych zielonych herbat.
Poprzez picie Matcha, 100% składników odżywczych zawartych w liściach są spożywane. Filiżanka Matcha jest odpowiednikiem 20 filiżanek zielonej herbaty pod względem wartości odżywczej i zawartości przeciwutleniaczy.
Jaka jest różnica MIĘDZY najwyższej jakości, kulinarne gatunek i ceremoniał GRADE?
Uroczyste najwyższej jakości i klasy są odpowiednie, gdy stosowany jako picia herbaty, w napojach, a jako składnik do gotowania.
Kulinarne stopnia nadaje się tylko jako składnik w gotowaniu, w recepturach lub dodawane do wibracji i mleka.
POCHODZENIE Matcha TEA
REAL Matcha TEA jest produkowany wyłącznie w Japonii.
Niestety wiele odmian herbaty Matcha, wyprodukowany w Chinach, są dostępne na rynku, ale są one znacznie niższe niż w jakości jakiejkolwiek japońskiej herbaty Matcha.
Jeśli kiedykolwiek zakupione Matcha z Chin, można wyraźnie zauważyć znaczną różnicę w jakości naszej marki lub każdej innej odmiany Matcha produkowanej w Japonii.
Kolor, smak i walory odżywcze są główne cechy, które wyróżniają oryginalne japońskie herbaty Matcha z jednego wyprodukowanego w Chinach.
Najlepszych i najbardziej prestiżowa mieszanka Matcha pochodzi od miasta Uji, położonej na południowych obrzeżach prefekturze Kioto, gdzie warunki klimatyczne i jakość gleby są szczególnie korzystne.
Herbata matcha z NaturaleBio pochodzi od miasta Uji, Kioto.
Tradycyjny japoński PRZYGOTOWANIA CEREMONIA
‘ chanoyu ’, co oznacza ‘ ciepłej wody do herbaty ’ to nazwa nadana do japońskiego obrzędu społecznego i duchowego, który jest ceremonia herbaty.
Tylko najbardziej cenione uroczyste gatunek matcha jest używany.
Herbata matcha wytwarza się w postaci zawiesiny, aby zachować wszystkie jego właściwości organoleptyczne.
Wobec skrajnie drobnej i intensywne zielony proszek miesza się bezpośrednio w gorącej wodzie przy użyciu specjalnego drewniane, końcówka nazwie ‘ chasen ’, który usuwa grudek i daje ciekły kremową konsystencję.
Przygotowanie tradycyjnej Matcha polega na dodaniu:
80 ml wody o temperaturze od 60-75 "°" (nie temperatura wrzenia) 1 porcji (1 g) Matcha.
Mieszanka szybko przy użyciu tradycyjnych Matcha Whisk lub zwykły kuchennego miksera.
Naprzemiennie przemieszczanie M kształt z ruchami kształt litery blisko powierzchni, aby uzyskać pianę przestrzeni.
Matcha TEA - PRZYGOTOWANIE w ciastach i potrząsa
Matcha Tiramisu
Składniki:
2 łyżki matcha 250ml wody wystarczającej cukru i wystarczające gąbka palce 4 jajka 110g cukru 500g mascarpone Właściwości Matcha
Przygotowanie:
Umieścić wodę w garnku na ciepło. Umieścić Matcha i cukier do miski i dodać gorącą wodę. Zanurz palce do herbaty matcha. Wymieszać żółtka z cukrem i włączenie mascarpone. W innym miski, bicza białka na sztywną pianę i zawierają w kremie mascarpone aż wszystko kremowy i jednorodny. Wymieszać w wystarczającej ilości proszku matcha dać kolor i smak chcesz (ja używam jeden i pół łyżeczki). Spód naczyniu z kremem i dodać pierwszą warstwę herbaty namoczone palce na wierzchu. Pokrycie warstwą kremu i nadal alternatywne palce i śmietanę. Posypać na warstwę górną z małą matcha proszku. Pozostawić do schłodzenia w lodówce przed podaniem. Użyj danie lub pojedynczych okularów do wygodnego pojedynczych porcjach. Można również wykorzystywać inne rodzaje ciastek zanurzone w herbacie matcha.
matcha Cookies
Idealne do maczania w herbacie, na relaksujący podwieczorek, ale także mleko, o bogatej i pożywne śniadanie. Podawać z lekkim garstką cukru jako mały słodki dekoracji!
Składniki:
215 g miękkiego ciasta mąka 150 g masła 100g cukru pudru 3 żółtka 1,5 łyżki matcha powder1 sól zaciskowy
Przygotowanie:
Przesiać mąkę, cukier puder i dopasowanie do miski. Dodaj żółtka, masło sztukowanych i szczyptę soli i wymieszać, aż do uzyskania jednorodnej mieszaniny. Tworzą bryłę ciasto, owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 30 minut. Rozgrzej piekarnik. Wyjąć ciasto i toczą się na zewnątrz wałkiem do grubości około 1 cm. Wyciąć kształty herbatników chcesz. Ułóż je na tacy do pieczenia z określoną papierze do pieczenia. Piec w piecu o temperaturze 180 ° C przez około 15 minut.
matcha latte
Składniki:
250ml milk1g matcha (1 łyżeczka), cukier (do smaku)
Aby cieszyć się doskonałą matcha latte, należy, jeśli to możliwe, korzystać z tradycyjnych narzędzi do parzenia herbaty japoński:
Chashaku: mały, steam wygięte bambus miarka do pomiaru dokładnie odpowiednią ilość matcha na filiżankę herbaty (1g).
Chasen: specjalny bambus trzepaczka do mieszania w proszku herbacianego jednorodnie, bez zmiany smaku. Jeśli nie masz tego, można łatwo zrobić z prostej kuchni trzepaczki lub spieniacz do mleka.
Przygotowanie:
Podgrzać mleko (bez doprowadzenia do wrzenia!). Użyj chashaku zmierzyć się z Matcha do dużego kubka i dodać cukier. Dodać kilka łyżek gorącej wody (40 ml), mieszając dobrze z Chasen. Raz masz grudek i kremową konsystencję, dodać mleko.
Uwaga: Można także użyć zimne mleko i dodać kilka kostek lodu przed podaniem.