NatVita Melasa Trzcinowa BIO - 1200g
Waściwości
- Melasa trzcinowa powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru trzcinowego.
- Produkt posiada czarną barwę oraz gęstą konsystencję.
- Melasa jest nazywana czarnym złotem i jest doskonałą alternatywą dla białego cukru.
- Słodki smak oraz zdrowy skład sprawia, że produkt znajduje wielu zwolenników.
- Produkt może być używany podczas przygotowywania napojów takich jak zdrowa lemoniada, do wypieków i marynat.
- Jest idealna do smarowania pieczywa - jako zamiennik słodkich kremów śniadaniowych.
- Aby osiągnąć słodki smak wystarczy użyć niewielkiej ilości tego wyrobu.
Składniki:
100 % Bio melasa trzcinowa.
Średnia wartość odżywcza w, 100 g produktu:, %RWS*
- Wartość energetyczna:, 1247 kJ / 294 kcal, 14.7 %
- Tłuszcz:, 0.5 g, 0.7 %
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, < 0.5 g, < 2.5 %
- Węglowodany:, 68.4 g, 26.3 %
- - w tym cukry, 62 g, 68.9 %
- - w tym sacharoza, 34 g,
- - w tym fruktoza, 8.6 g,
- - w tym glukoza, 8,4 g,
- - w tym maltoza, < 0.5 g,
- - w tym laktoza, < 0.5 g,
- Błonnik:, 2.9 g,
- Białko:, 2.7 g, 5.4 %
- Sól:, < 0.04 g, 0.7 %
- RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ / 2000 kcal).
Sposób użycia:
- Można stosować przykładowo do smarowania pieczywa, słodzenia napojów, wypieków, itp.
Ważne:
- Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Producent: Nat vita