Nastrzykiwarka 60ml ze stali
nierdzewnej do peklowania mięs ,
steków, drobiu
Pozwala znacznie przyśpieszyć proces peklowania.
Ulubione, tradycyjne szynki będą odtąd odpowiednio kruche i na dłużej zachowają świeżość.
Strzykawka i dwie igły dozujące pomogą w profesjonalnym nastrzykiwaniu mięs zalewą solankową. Pozwolą także znacznie przyśpieszyć proces peklowania.
Ulubione, tradycyjne szynki będą odtąd odpowiednio kruche i na dłużej zachowają świeżość. Jedna igła zakończona jest szerokim wylotem przeznaczonym do aplikowania marynat z dużymi kawałkami przypraw, zaś druga igła posiada wiele otworów na różnych wysokościach, co ułatwia równomierne nastrzykiwanie mięsa.
Długość igieł 150 mm
Grubość igły 4mm
Pojemność 60ml
Igła przykręcana na gwint do metalowego korpusu zapewnia komfort nastrzyku, gdyż nie ma możliwości aby igła spadła w czasie procesu nastrzykiwania.
Nastrzykiwarka posiada podziałkę 1 i2 , dzięki czemu pozwala precyzyjnie określić jaką ilością zalewy dokonujemy nastrzyku. Dodatkowo, aby mieć pewność co do szczelności urządzenia, tłok nastrzykiwarki ora połączenie igieł zostay zabezpieczony silikonowymi gumkami. Oraz dodatkowo dodajemy drugi komplet gumek