Nastrzykiwarka do mięsa 30 ml + 3 igły
Nastrzykiwarka jest niezbędnym narzędziem, gdy przygotowujemy własne szynki, wędzimy lub chcemy przyrządzić pyszny obiad.
Igła z pięcioma otworami została wykonana ze stali nierdzewnej, która gwarantuje bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Igła sprawdzi się podczas nastrzykiwania, gdy chcemy równomiernie rozprowadzić marynatę. Dzięki pięciu otworom marynata zostanie rozprowadzona na jedną ze stron.
Igła z dwoma otworami została wykonana ze stali nierdzewnej, która gwarantuje bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Igła sprawdzi się podczas nastrzykiwania marynatą zawierającą duże kawałki przypraw. Dzięki dwóm otworom marynata zostanie rozprowadzona równomiernie z dwóch stron.
Igła z otworem na końcu została wykonana ze stali nierdzewnej, która gwarantuje bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Igła sprawdzi się podczas nastrzykiwania punktowego, kiedy chcemy dotrzeć z marynatą w konkretne miejsce.
Dolna część igieł posiada zgrubienie, które ułatwia montowanie w nastrzykiwarce. Dodatkowo element ten po jednej z przeciwnych stron posiada płaskie ścianki, natomiast na pozostałych dwóch ściankach jest frezowanie, które znacząco ogranicza ześlizgiwanie się igły i zapewnia pewny uchwyt.
Wymiary igieł:
- długość ~7,5 cm
- średnica zew. igły ~3 mm
Dolna część igieł posiada zgrubienie, które ułatwia montowanie w nastrzykiwarce. Dodatkowo element ten po jednej z przeciwnych stron posiada płaskie ścianki, natomiast na pozostałych dwóch ściankach jest frezowanie, które znacząco ogranicza ześlizgiwanie się igły i zapewnia pewny uchwyt.
Igły te doskonale nadają się do nastrzykiwania różnymi marynatami