NASTRZYKIWARKA
ELEKTRYCZNA - AKUMULATOROWA
modernizacja opryskiwacza firmy BASS POLSKA z dostosowaniem do nastrzyku jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzania solanki peklującej (mieszanina soli, saletry lub nitrytu) do mięsa jak szynki, balerony, boczki itp. Efektem nastrzyku jest skrócenie czas peklowania mięsa oraz przedłużenie trwałości poprzez ograniczenie wzrostu bakterii chorobotwórczych i gnilnych, utrwalanie ładnej różowo-czerwonej barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu mięsa oraz odciągnięcie z mięsa pewnej ilości wody.
Każda nastrzykiwarka przed wysyłką jest sprawdzana ciśnieniowo
Nastrzykiwarka elektryczna akumulatorowa z pojemnym zbiornikiem pozwala na zmniejszenie wysiłku podczas nastrzyku umożliwiając uzyskanie trzy - czterokrotnie większej wydajności niż w przypadku nastrzykiwarek ręcznych. Sprawdzony czas pracy na akumulatorze około 6 godzin. Po podłączeniu zasilacza ładowarki nastrzykiwarka może pracować przez "24 godziny". Czas opróżnienia 10 litrów solanki wynosi około 7 minut. Kompaktowa pompa membranowa zapewnia duże ciśnienie przy małych rozmiarach. Została wyposażona w zawór bezpieczeństwa, który automatycznie ogranicza ciśnienie w układzie. System ostrzegania przed niskim poziomem napięcia chroni akumulator przed uszkodzeniem. Kompaktowa budowa zapewnia komfortową pracę.
Na innych moich aukcjach kupisz:
- nastrzykiwarkę o pojemności 2 litry
- nastrzykiwarkę o pojemności 5 litrów z jedną, dwoma i trzema igłami
- nastrzykiwarkę elektryczną o pojemności 10 litrów z jedną i trzema igłami
- nastrzykiwarkę o pojemności 12 litrów z jedną i trzema igłami
DANE TECHNICZNE NASTRZYKIWARKI
• pojemność robocza 10 litrów
• ciśnienie max - 0,15 - 0,4 MPa
• zawór ciśnieniowy stale utrzymujący ciśnienie do 0,4 MPa
• akumulator: 12 V 10 Ah
• zasilanie na wejściu: 230 V~50 Hz na wyjściu: 12V DC - 2 A
• "inteligentna" ładowarka z 3 trybami pracy
• wewnętrzny filtr zapobiegający zapchaniu się dyszy
• sprawdzony czas pracy na akumulatorze 6 godzin - pod podłączeniu zasilacza nieograniczony
• wymiary całkowite 54 x 22cm
• waga: 4,9 kg
• banalne mycie
Zasilacz nastrzykiwarki
Gniazdo ładowarki z włącznikiem Filtr nastrzykiwarki
PISTOLET NASTRZYKOWY firmy Vorel
• ciśnienie maksymalne 8 bar
• ciężar 0,28 kg
• symbol producenta 81644
• zawór ciśnieniowy utrzymujący ciśnienie do 0,4 MPa
Wysyłamy losowo, w zależności co posiadamy na stanie.
OPIS IGŁY Z OTWORAMI BOCZNYMI
• długość wraz z mocowaniem 12,5cm
• grubość igły 3mm
• 10 otworków bocznych o średnicy 0,8 mm
• nie zagina się i nie zapycha tłuszczem, tkanką mięsną
• wykonana ze stali kwasoodpornej Nirosta-Stahl NBR
PRZEPIS NA ARBUZA PO ROSYJSKU
1 duży dojrzały arbuz i 1/2 litra wódki lub butelka najlepiej czerwonego półwytrawnego wina (wódkę wybierają pragnący mocniejszych wrażeń). Wykonujemy nastrzyk alkoholem na całym obwodzie arbuza i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na około 4-5 godzin - później alkohol nie wchłania się. Arbuza należy kilka razy przekręcać w trakcie procesu wchłaniania. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin a następnie ostrym nożem kroimy arbuza na kawałki, kładziemy na talerz, jemy lub pijemy.
JAKO GRATIS OTRZYMASZ PRZEPISY W WERSJI ELEKTRONICZNEJ ZAWIERAJĄCE - Vademecum wyrobu kiełbas, Vademecum wyrobu wędlin w szynkowarze, Vademecum wyrobu nalewek, ABC wypieku chleba, ABC grillowania, ABC kociołka węgierskiego, ABC kociołka żeliwnego, ABC wyrobu gofrów. Łącznie około 1200 przepisów, wszystko "krok po kroku" a także porady, wskazówki itp.