Ogórek czerwony
Ogórek czerwony to niespotykana odmiana gruntowa, która wyróżnia się czerwonymi owocami. Roślina nie ma dużych wymagań glebowych ani uprawowych i obficie plonuje.
Ogórek jest nieodzownym składnikiem letnich sałatek i świetnie smakuje na kanapkach. Warzywo to powinno być spożywane, dostarcza bowiem soli mineralnych oraz wspomaga trawienie i przyspiesza usuwanie nadmiaru wody z organizmu. Ma także właściwości odkwaszające.
Miejsce do uprawy ogórków powinno być zaciszne, zaś gleba żyzna, próchnicza i przepuszczalna. Ze względu na długość owoców do tej odmiany ogórka warto stosować podpory, tak aby owoce nie leżały na ziemi.
Ogórek czerwony można wysiewać wprost do gruntu po 15 maja.
Opakowanie zawiera 5 sztuk nasion.
- DODATKOWE WIADOMOŚCI
- Ogórki warto jeść w całości, bez obierania, najwięcej składników zawartych jest bowiem właśnie w skórce.
- Ogórki to warzywa ciepłolubne, a najwłaściwsza dla nich temperatura waha się w przedziale od 18 do 30°C.
- Ogórków nie powinno się uprawiać na tym samym miejscu nie częściej niż co 3-4 lata, a dobrym przedplonem dla nich są warzywa strączkowe: fasola, groch, bób oraz wczesne kapustne.
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS
- Jesteśmy w czołówce wśród internetowych sprzedawcówproduktów dla domu i ogrodu.
- Posiadamy wieloletnie doświadczenie w branży ogrodniczej. Cieszymy się zaufaniem naszych klientów dzięki rzetelności świadczonych usług i naszemu profesjonalizmowi.
- Produkty, które Państwu proponujemy cechują się wysoką jakością, korzystamy z usług tylko sprawdzonych producentów.
- Zawsze służymy pomocą, doradzamy oraz zapewniamy miłą i fachową obsługę.