sku NNK6
NASIONA NA KIEŁKI SŁONECZNIK 10 g
✔️Ekologiczne kiełki słonecznika w kuchni:
✔️Mają delikatny smak orzecha.
✔️Idealnie komponują się zarówno z mięsem, jak i rybą czy sałatami.
✔️Są gotowe do jedzenia na surowo, także w łupinach.
✔️Stanowią ciekawy dodatek do surówek, przystawek, przekąsek.
✔️Urozmaicają smak kanapek z serem i wędliną.
Zalety:
✔️Kiełki słonecznika są cennym źródłem witaminy E,
✔️Mają działanie przeciwzmarszczkowe,
✔️zapobiegają zakrzepom krwi,
✔️są cennym źródłem błonnika,
✔️Wzmacniają kości i zęby,
✔️Poprawiają wygląd włosów, skóry i paznokci,
✔️Obniżają poziom cholesterolu we krwi,
✔️chronią przed chorobami serca,
✔️przeciwdziałają rozwojowi prostaty.
✔️Kiełki można hodować przez cały rok.
➡️Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypukłe nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki.
➡️Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę, jednocześnie zapraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.
➡️Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą.
➡️Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoikiem gazą, obwiązać i zlewać wodę dwa razy dziennie.
➡️Po 3-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia
Kiełki Fitfres
Najwyższej jakości Kiełki Fitfresh z posiadający numer partii i pakowane w ekologiczne opakowanie zrobione z TRAWY -Dlaczego to jest takie ważne i o czym mowi nr partii na etykiecie
Oprócz garści cennych informacji materiał opatrzony etykietą gwarantuje nam, że podczas całego procesu zaprawiania, sprawdzania pod kątem siły kiełkowania, plombowania etc zachowane zostały wszelkie niezbędne normy.
Przestrzegamy przed kupowaniem kiełków w WORECZKACH STRUNOWYCH NIE POSIADAJĄCYCH NUMERY PARTII I KTÓRE MOGĄ BYĆ PO PROSTU TRUJĄCE DLA ZDROWIA.