Nasiona konopi łuskane 250 g
- Producent: Targroch
- Wysokość (cm): 22.5
- Szerokość (cm): 13
- Waga (g): 250.000
- Opakowanie: tworzywo sztuczne
- Kraj pochodzenia: Litwa
- Grubość (cm): 5
- Masa netto (g): 250
- Ilość w opakowaniu: 20
- Ilość wymiarów: 3
- EAN: 5903229007490
Nasiona konopi łuskane są rozdrabniane mechanicznie, a następnie ziarno jest oddzielane przez proces przesiewania. Nasiona są białe, beżowe z kilkoma zielonymi częściami błony. Smak charakterystyczny, bez obcych posmaków. Zapach charakterystyczny, bez obcych zapachów.
Składniki:
Nasiona konopii łuskane
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 2501 kJ/ 604 kcal
- Tłuszcz 52,0 g w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
- tłuszcze jednonienasycone 5,0 g
- tłuszcze wielonienasycone 41,0 g
- w tym Omega-3 10,0g
- kwas alfa-linolenowy 9,3 g
- kwas stearydonowy 0,6 g w tym Omega-6 31,0 g
- kwas linolowy 29,0 g
- kwas gamma-linolowy 2 g
- Węglowodany 1,0 g - w tym cukry 1,0 g
- Błonnik 2,0 g
- Białko 32,0 g
- Sól 0 g
Witaminy i składniki mineralne w 100 g:
- Potas 1200 mg
- Fosfor 1700 mg
- Magnez 690 mg
- Żelazo 11 mg
- Cynk 9,6 mg
- Mangan 7,5 mg
- Miedź 1,5 mg
- Witamina B1 1,2 mg
- Witamina B6 1,1 mg
Sposób przygotowania i przechowywania:
Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu. Produkt powinien być przechowywany w pomieszczeniach suchych, czystych, wentylowanych i wolnych od szkodników. Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 25°C, a wilgotność 80%. Produkt chronić od światła. Termin przydatności jest zgodny z deklaracją zawartą na etykiecie.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora:
TAR-GROCH-FIL Sp. J. T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż