INDIA NASIONA KONOPNE 250G
0176
Nasiona konopi są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, które obniżają ciśnienie krwi, regulują temperaturę ciała i mają wpływ na wydzielanie hormonów.
Białko konopne jest łatwiej przyswajalne przez ludzi niż białko sojowe, dlatego stosuję je w swojej diecie niemalże każdego dnia. Ziarenka konopi po ich zmieleniu, znajdują się na kanapkach i sałatkach, dzięki czemu nabierają one delikatnego orzechowego smaku. Czasami decyduję się na przegryzkę w postaci nasionek konopi, jednak w tym przypadku pamiętam, że każde musi być dokładnie pogryzione, aby mój organizm mógł przyswoić sobie drogocenne składniki.
Białko pochodzące z konopi jest najwyższej jakości, a witaminy oraz minerały zawarte w nasionach zapewniają organizmowi stabilny metabolizm.
Dzięki zawartości wielu odżywczych składników jest bogatym źródłem aminokwasów i niezbędnych kwasów tłuszczowych (Omega 3,6 i 9), białka, wapnia, potasu, fosforu,żelaza, błonnika, witaminy E oraz witamin z grupy B. Nasiona konopi regulują pracę układu pokarmowego, regenerują komórki i tkanki, są również bardzo pomocne przy chorobach skórnych jak łuszczyca czy trądzik.
Nasiona konopi to nie tylko smaczny dodatek do sałatek, jogurtów i innych potraw, ale to przede wszystkim bogate źródło witamin, kwasów tłuszczowych i minerałów poprawiających kondycję ciała i skóry.
Zastosowanie nasion konopnych:
Nasiona konopne to bogate źródło wielu składników odżywczych, niezbędnych kwasów tłuszczowych, białka, wapnia, żelaza, potasu, fosforu i innych.
Nasiona konopne to smaczny dodatek do posiłków, nie tylko dla wegetarian!