Nasiona do kiełkowania: GRYKA
Kiełki są doskonałym źródłem najcenniejszych składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających organizm.
Kiełki są również symbolem radości i energii przyrody budzącej się do życia. Są polecane dla każdego, kto dba o swoje zdrowie, zwłaszcza przy wyczerpującej pracy lub stresie. Witaminy zawarte w kiełkach wzmacniają układ immunologiczny, szczególnie w trudnym okresie przedwiosennym lub jesiennym.
Sposób użycia: nasiona przed użyciem należy przepłukać. Potem wysiać odpowiednią ilość w kiełkownicy lub płaskim talerzu, który dobrze jest przykryć czymś przepuszczającym światło (np. worek foliowy). Okrycie nie powinno być szczelne. Raz-dwa razy dziennie należy przepłukać nasiona świeżą wodą (wymienić wodę).
Zastosowanie: jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek i innych potraw oraz do spożycia bezpośredniego. :)
UWAGA! W innych sklepach można kupić nasiona, które nie są przystosowane do bezpośredniego spożycia! Nasiona takie mogą być trujące (zaprawiane chemicznie). Kupując u nas, masz 100% gwarancję odpowiedniej selekcji i przygotowania nasion - nasiona są zdrowe i bez dodatków środków chemicznych.
Waga: 25 g
Okres przydatności: minimum 4 miesiące
Polecamy zakup nasion wraz z kiełkownicą!
Kiełkownica i nasiona wysyłane są razem, w jednej paczce.
Opłata za przesyłkę - jak za kiełkownicę.
Polecamy nasiona: amarantus, bazylia, burak, brokuł, cebula, cieciorka, cykoria, dynia, fasola (np. mung, adzuki), gorczyca (czarna i biała), groch, gryka, jęczmień, kalarepa, kapusta (biała i czerwona), kolendra, koniczyna, koper, kozieradka, kukurydza, len, lucerna, marchew, owies, por, proso, pszenica, rukola, rzepak, rzeżucha, rzodkiew czarna, rzodkiewka, soczewica, słonecznik, soczewica z rzodkiewką, soja, żyto.