PRZECENA 30% ( krótki termin do spożycia do 13.02.2022)
SKŁADNIKI
nasiona fasolki mung* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1146kJ/ 274 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g
Węglowodany: 42,0 g
w tym cukry: 1,4 g
Białko: 23 g
Sól: 0,02 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Torebkę z nasionami zanużyć w naczyniu z letnią przegotowaną wodą i pozostawic na 8-10 godzin. Następnie zlać wodę i pozostawić nasiona w naczyniu na 2-3 dni w temperaturze pokojowej, przepłukując obficie wodą 1-2 razy dziennie. Po 2-3 dniach kiełki sa gotowe do spożycia. Z jednego woreczka po 2 dniach można uzyskać około 40 g kiełków.
UWAGA
Mikrokorzenie mogą wygladać jak plesń. Produkt nieodpowiedni dla małych dzieci. Może zawierać twarde nasiona. Uważać przy spożyciu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem promienii słonecznych. Wykiełkowane nasiona przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni.