NARIMAX PROBIOTYK JOGURT+N
5 SASZETEK
Zakwaska do przygotowania Jogurtu Narine w domu
Narine+N jogurt to saszetki zawierające "uśpione" bakterie mlekowe (Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine) występujące naturalnie u ludzi w pierwszych 2 tygodniach życia. Szczep bakterii Narine ma bardzo silne działanie ochronne życia poprzez: zwalczanie wirusów, grzybów i innych patogenów, usuwanie tosyn oraz regulowanie przemiany materii. Aby efekt działania był najlepszy należy poddać fermentacji mleko z użyciem bakterii Narine.
Dodatkowo saszetki zawierają dobroczynne bakterie: Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i Streptococcus thermophilus szczep nr 5. Tworzą one dodatkowo pożądaną konsystencję i właściwości smakowe powstałego jogurtu.
Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.
Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5.
W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Sposób przygotowania :
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4.Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z INNYMI NASZYMI OFERTAMI
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów i zdjęć z naszych ofert jest zabronione zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.).