NARIMAX FORTE to preparat Narine kapsułki 100 mg to zawierające "uśpione" bakterie mlekowe (Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine) występujące naturalnie u ludzi w pierwszych 2 tygodniach życia.
Dodatkowo kapsułki zawierają pomocnicze szczepy dobroczynnych bifidobakterii (Bifidobacterium bifidum), Colibacteria (Escherichia coli М-17).
NARIMAX FORTE 100 mg to zawierające "uśpione" bakterie mlekowe (Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine) występujące naturalnie u ludzi w pierwszych 2 tygodniach życia. Szczep bakterii Narine ma bardzo silne działanie ochronne życia poprzez: zwalczanie wirusów, grzybów i innych patogenów, usuwanie tosyn oraz regulowanie przemiany materii. Działanie bakterii Narine w formie tabletek jest największe w żołądku i dwunastnicy, a nieco mniejsze w jelicie cienkim i grubym.
Informacje ogólne o NARINE:
Przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce.
Nagrodzony i rekomendowany przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) za najlepszy produkt oczyszczający organizm i doprowadzający do zdrowia.
(Zastosowany po wybuchu elektrowni atomowej w Czarnobylu – uratował tysiące ludzi)
Skuteczność wszechstronnego działania potwierdzona klinicznie w ciągu 50 lat badań przeprowadzonych na ponad 40 tysiącach chorych w szpitalach i instytutach medycznych.
W wielu krajach uznawany za lekarstwo i stosowany w leczeniu szpitalnym.
Przeprowadzone badania kliniczne, wskazały że najczęściej wykorzystywanym szczepem probiotycznym jest lactobacillus acidophilus.
Jako jedyny jest tak wysoce odporny na antybiotyki i chemioterapię.
Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami.
Usuwa z organizmu metale, grzyby, patogeny i inne zbędne substancje.
W porównaniu z mlekiem krowim wzrasta zawartość witamin w «Narine»: - kwas foliowy wzrasta o 66%, - tiamina (witamina B1) o 45-72%, - ryboflawina (witamina B6) o 11-32%,- wolne aminokwasy 2-4 razy..
“NARINE” ma wysoką zdolność do stymulowania syntezy witamin i kwasu mlekowego w organizmie, w rezultacie ich szybkiej przyswajalności w jelitach.
Bakterie “NARINE” zakorzeniają się w jelicie człowieka przez długi czas, podczas gdy bakterie w innych priobiotykach pozostają w jelicie zbyt krótko, czego efektem jest długoterminowy efekt terapeutyczny.
Działanie bakteriobójcze “NARINE” jest 1,5-2 razy dłuższe, niż działanie innych zakwasów. Dlatego “NARINE” jest stosowany w terapii wielu chorób, w przeciwieństwie do innych pozostałych zwykłych preparatów.
W 80 % przypadkach już w 5-10 dniu nastąpiła poprawa dysbakteriozy w porównaniu do pozostałych probiotyków
Zapewnia przyswajanie wapnia, fosforu, witamin, białek, węglowodanów
Bakterie “NARINE” charakteryzują się zwiększoną odpornością na działanie antybiotyków i innych leków chemioterapeutycznych, a także dużą przeżywalnością w przewodzie pokarmowym.
Bakterie probiotyku «Narine» są najbardziej kwasowe i odporne na żółć, dłużej utrzymują się w jelitach i przywracają uszkodzoną mikroflorę szybciej niż inne liofilizowane preparaty, są bardziej odporne na antybiotyki, zawierają inne metabolity normalizujące mikroflorę jelitową.
Przeprowadzone badania wykazały, że produkt kwasu mlekowego «Narine» przewyższa «Laktobakterin», a mianowicie: odbudowuje beztlenową florę obronną (bifidobakterie i laktobakterie) w krótszym okresie, hamuje wzrost enterobakterii i patogennego gronkowca, zwiększa aktywność prawidłowej pałeczki okrężnicy
Publikacja z dokładnym opisem działań unikatowego szczepu bakterii NARINE. Zawartość publikacji:
Spis treści
1. Zalety szczepu Narine ……………………………………………………………………………………………………………………………………….... 3
2. Mechanizmy aktywności bilogicznej “NARINE” …………………………………………………………………………………………………… 4
3. Wskazania do stosowania……………………………………………………………………………………………………………………………………. 5
4. Formy “NARINE”…………………………………………………………………………………….…………………………….……………………………… 6
5. Caharakterystyka porównawcza “NARINE” i inne rodzaje sfermentowanego mleka…………………………………………… 6
6. Normalna mikroflora…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 7
7. Dysbakterioza jelit (objaw «nagiego jelita») ……………………………………………………………………………..………………………… 8
8. Klinicznie sprawdzone strefy użycia «NARINE» …………………………………………………………………………………………………… 9
9. “NARINE” i dysbakterioza jelita (objaw “nagiego jelita”)…………………………………………………………………………………….. 10
10. Leczenie dysbakteriozy w oddziale gastroenterologii Instytutu naukowo-badawczego i medycyny fizycznej
Ministerstwa Zdrowia Republiki Armenii …………………………………………………………………………………………………………….
12
11. Leczenie dysbakteriozy jelit za pomocą ''NARINE'' w pediatrii………………………………………………………………………………. 13
12. Skuteczność kliniczna i laboratoryjna leczenia dysbakteriozy (u małych dzieci z salmonellozą) ……………………………. 15
13. «Narine» w praktyce onkologocznej………………………………………………………………………………..…………………………………… 28
14. Stosowanie «Narine» przy antybiotykoterapii. ………………………………………………………………………………………….…………. 35
15. «Narine» w leczeniu cukrzycy insulinozależnej……………….…………………………………………………..………………………………… 36
16. “NARINE” i alergia………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 37
17. «Narine» i immunologia…………………………………………………………………………………………………………………..…………………… 38
18. Poporodowe zapalenie sutka. Profilaktyka infekcyjnych zachorowań o podłożu gronkowcowym…………………………. 41
19. Zastosowanie bakterii kwasu mlekowego «NARINE» w położnictwie i ginekologii………………………………………………. 45
20. Profilaktyka i leczenie pooperacyjnych kikutów preparatem"NARINE" pacjentów z chorobami onkologicznymi…… 47
21. Zastosowanie «Narine» w uszkodzeniach wywołanych promieniowaniem radiacyjno-termicznym……………………… 47
22. Jednoczesne stosowanie «Narine» i gentamycyny w kombinowanym porażeniu radiacyjno-termicznym……………… 49
23. Zapalenie pępka………………………………….……………………………………………………………………………..………………………………… 51
24. Profilaktyka pooperacyjna ropni……………………………………………………………………………………………………………..……………. 52
25. Wpływ «Narine» na poziom cholesterolu w hipercholesterolemii…………………………………………………………………………. 60
26. “NARINE” i przewlekłe schodzenia wątroby………………………………………………………………………………………………………..... 62
27. Rodzinna gorączka śródziemnomorska. ……………………………………………………………………………………………………….……… 62
28. “NARINE” i choroba refluksowa przełyku……………………………………………………………………………………………………………… 63
29. “NARINE” i przewlekłe zapalenie trzustki……………………………………………………………………………………………………………… 63
30. Stosowanie “NARINE” w leczeniu helicobacter pyroli – schorzeń powiązanych…………………………………………………… 64
31. «Narine» w kosmetologii……………………………………………………………………………………………………………………………………… 66
32. Stosowanie «Narine» w paradontozie………………………………………………………………………………………………………..………… 66
33. Działanie hamujące vitro ekologicznie czystego produktu kwasu mlekowego «Narine» na Corynebacterium i
możliwości jego zastosowania………………………………………………………………………………………………………………………………