NARINEMAX FORTE 100 MG
30 KAPSUŁEK
SUPLEMENT DIETY
- ŻYWE BAKTERIE PROBIOTYCZNE NARINE O SZEROKIM SPECTRUM DZIAŁANIA (więcej przeczytasz dalej-->)
- ODKRYTE PRZEZ PROFESORA L.А. ERZINKIEANA
- POLECANE PRZEZ NASZEGO DR. HUBERTA CZERNIAKA
- LICZNE BADANIA KLINICZNE POTWIERDZAJĄCE JAKOŚĆ NARINE
Probiotyk "Narine" jest wytwarzany przy użyciu czystej kultury bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus, szczep nv Ер 317/402, wyróżniony przez profesora L.А. Erzinkian w 1964 roku. Produkt nosi imię wnuczki profesora Narine. Długoterminowe badania wykazały, że szczep jest hodowlą probiotyczną i różni się od innych kultur bakterii acidofilnych pod względem właściwości kulturowych i morfofizjologicznych. Nowoczesne technologie farmaceutyczne pozwoliły na przeprowadzenie procesu liofilizacji żywej kultury bakteryjnej i otrzymanie żywych bakterii "Narine".
Szczep użyty do produkcji probiotyku Narine jest nabywany w depozycie Centrum Drobnoustrojowego Akademii Nauk Republiki Armenii i jest okresowo oczyszczany z możliwych mutacji we Włoszech, przy użyciu nowoczesnego sprzętu technologicznego.
"Narine" ma wysoką aktywność kolonijną w przewodzie żołądkowo-jelitowym i złożone działanie przeciwzapalne, aktywuje proces oczyszczania organizmu, neutralizuje toksyny i skutki uboczne żywności i substancji leczniczych, antybiotyków, ma wysoką zdolność wytwarzania witamin, syntetyzuje do 70% witamin w organizmie, jest odporny na antybiotyki, chemoterapia i antyseptyczne leki, wysoka aktywność przeciwdrobnoustrojowa i enzymatyczna wobec patogennych i oportunistycznych mikroorganizmów.
"Narine" stymuluje produkcję własnego interferonu, który odgrywa decydującą rolę w ochronie antywirusowej i przeciwnowotworowej, przywraca system odpornościowy organizmu, produkuje znaczną liczbę nieszkodliwych, ale silnych antybiotyków w organizmie, w połączeniu z dowolnymi preparatami medycznymi i produktami spożywczymi, uwalnia enzymy, które promują kompletne trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów oraz asymilacja pierwiastków śladowych, produkuje niezbędne aminokwasy, przywraca metabolizm, zwiększa zawartość hemoglobiny we krwi.
W wyniku licznych badań klinicznych ujawniono wysoką skuteczność preparatu „Narine” w profilaktyce dysbakteriozy jelitowej i antybiotykoterapii. Zastosowanie tej metody jest patogenetycznie uzasadnione ze względu na wysoką antagonistyczną aktywność preparatu "Narine" w stosunku do warunkowo patogennej mikroflory jelitowej.
Lactobacillus, szczep nv Ер 317/402 Narine normalizuje mikroflorę jelitową, przywraca florę beztlenową (pałeczki kwasu mlekowego i bifidobakterie) w krótszym czasie, zwiększa aktywność normalnej Escherichia coli i potencjał antyoksydacyjny organizmu, pomaga obniżyć poziom cholesterolu.
Badania porównawcze wykazały, że pod względem szerokości i różnorodności "Narine" nie ma precedensu dla uznania preparatów o pochodzeniu bakteryjnym.
Zalecane: jako dodatkowe źródło mikroorganizmów probiotycznych.
Skład: Jedna kapsułka 100 mg. zawiera:
- co najmniej 3,1x10⁸ liofilizowanych żywych bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus acidophilus Er-2 szt. 317/402Narine),
- bifidobakterii (Bifidobacterium bifidum),
- Colibacteria (Escherichia coli М-17).
Zalecenia dotyczące użytkowania:
• dla dorosłych i dzieci powyżej 12 lat, 2 kapsułki 3 razy dziennie, 15-20 minut przed
posiłkami;
• dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1 kapsułka 3 razy dziennie, w ciągu 15-20 minut przed
posiłkiem;
• dzieci w wieku od 2 do 6 lat: 1 kapsułka 2 razy dziennie, 15-20 minut przed posiłkiem;
• niemowlęta od 6 miesięcy do 2 lat, przyjmują ½ kapsułki 2 razy na dobę, 15-20 minut przed
karmieniem
Czas przyjmowania: minimum 2-6 tygodni.
Przeciwwskazania: indywidualna nietolerancja składników produktu.
Warunki przechowywania: w temperaturze pokojowej do 6 miesięcy, powyżej tego okresu przechowywać w temperaturze nie wyższej niż + 10 °C, w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zrównoważonej i zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Okres przydatności do użycia: 2 lata od daty produkcji.
Co jeszcze warto wiedzieć o NARINE?
- Przebadany przez Polską Akademię Nauk i wprowadzony do obrotu w Polsce.
- Nagrodzony i rekomendowany przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) za najlepszy produkt oczyszczający organizm i doprowadzający do zdrowia.
- (Zastosowany po wybuchu elektrowni atomowej w Czarnobylu – uratował tysiące ludzi)
- Skuteczność wszechstronnego działania potwierdzona klinicznie w ciągu 50 lat badań przeprowadzonych na ponad 40 tysiącach chorych w szpitalach i instytutach medycznych.
- W wielu krajach uznawany za lekarstwo i stosowany w leczeniu szpitalnym.
- Przeprowadzone badania kliniczne, wskazały że najczęściej wykorzystywanym szczepem probiotycznym jest lactobacillus acidophilus.
- Ma wysoką odporność na działanie żółci i kwasów (PH = 2,0) i jest ogromnie aktywny w porównaniu z innymi probiotykami.
- W porównaniu z mlekiem krowim wzrasta zawartość witamin w «Narine»: - kwas foliowy wzrasta o 66%, - tiamina (witamina B1) o 45-72%, - ryboflawina (witamina B6) o 11-32%,- wolne aminokwasy 2-4 razy..
- “NARINE” ma wysoką zdolność do stymulowania syntezy witamin i kwasu mlekowego w organizmie, w rezultacie ich szybkiej przyswajalności w jelitach.
- Bakterie “NARINE” zakorzeniają się w jelicie człowieka przez długi czas, podczas gdy bakterie w innych priobiotykach pozostają w jelicie zbyt krótko, czego efektem jest długoterminowy efekt terapeutyczny.
- Działanie bakteriobójcze “NARINE” jest 1,5-2 razy dłuższe, niż działanie innych zakwasów.
- W 80 % przypadkach już w 5-10 dniu nastąpiła poprawa dysbakteriozy w porównaniu do pozostałych probiotyków
- Zapewnia przyswajanie wapnia, fosforu, witamin, białek, węglowodanów
- Bakterie “NARINE” charakteryzują się zwiększoną odpornością na działanie antybiotyków i innych leków chemioterapeutycznych, a także dużą przeżywalnością w przewodzie pokarmowym.
- Bakterie probiotyku «Narine» są najbardziej kwasowe i odporne na żółć, dłużej utrzymują się w jelitach i przywracają uszkodzoną mikroflorę szybciej niż inne liofilizowane preparaty, są bardziej odporne na antybiotyki, zawierają inne metabolity normalizujące mikroflorę jelitową.
- Przeprowadzone badania wykazały, że produkt kwasu mlekowego «Narine» przewyższa «Laktobakterin», a mianowicie: odbudowuje beztlenową florę obronną (bifidobakterie i laktobakterie) w krótszym okresie, hamuje wzrost enterobakterii i patogennego gronkowca, zwiększa aktywność prawidłowej pałeczki okrężnicy