Bezpieczeństwo produktu i Wasze zadowolenie z zakupu jest dla nas najważniejsze!
Wszystkie produkty Narine przechowujemy w lodówce, w temperaturze nie przekraczającej 10°C zgodnie z zaleceniem producenta!
Na czas transportu produkt może być przechowywany w temperaturze pokojwej.
Właściwości NARINE Jogurt+N 5sasz:
- Dobrze przyswajalny przez organizm
- Wykazuje dużą odporność na antybiotyki
- Wspomaga oczyszczanie organizmu
- Wzmacnia odporność
Jogurt+N 5 saszetek od Narine – zakwaska do przygotowania Jogurtu Narine w domu!
Suplementy NARINE to produkty, które zawierają probiotyczne szczepy bakterii, czyli są tzw. probiotyki. Pomagają w utrzymaniu składu i aktywności biologicznej prawidłowej mikroflory jelitowej. Pozwalają one odbudować zniszczoną mikroflorę i przywrócić jelitom właściwe funkcjonowanie, a także chronią jelita przy występowaniu niekorzystnych dla nich czynników.
Najczęściej stosuje się je jako suplementy przy antybiotykach, ale mają też zastosowanie w wielu innych przypadkach jako probiotyk na jelita. NARINE Jogurt+N jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5. W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Sposób użycia Jogurt +N Narine 5 saszetek:
Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4a. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.).
Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
UWAGA!!! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.
Składniki Jogurt +N Narine 5 saszetek:
Wielkość opakowania: 5 saszetek
Wielkość porcji: 1 saszetka
Ilość porcji w opakowaniu: 5
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.
Lactobacilus delbruckii subsp. Bulgaricus (40%), Streptococcus thermophilus st. 5 (40%), Lactobacillus acidophilus Er-2 strain 317/402 (Narine) (20%)
Wartość odżywcza W 100g / %RWS
Wartość energetyczna 1561 kJ/373 kcal / **
Tłuszcz 3,2 g / **
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g / **
Węglowodany 6 g / **
W tym cukry 4,3 g / **
Białko 30 g / **
Sól 0,46 g / **
%RWS – referencyjna wartość spożycia
*CFU – Colony Forming Unit – Jednostka do tworzenia kolonii bakteryjnych
Nr oferty xSale 9049017390