NAPÓJ Z DZIKIEJ RÓŻY
100% NATURALNA DZIKA RÓŻA
NIE ZROBIONY Z KONCENTRATU. Bez dodatku barwników i stabilizatorów.
Napój z dzikiej róży 100%, pasteryzowany w Armenii.
Wykonane z ormiańskich owoców z ekologicznie czystego krajobrazu gruzińskich wiosek i lasów. Delikatna technologia produkcji 100% soku z granatu pozwala na zachowanie wszystkich witamin i minerałów.
Składniki: sok z dzikiej róży, cukier granulowany, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, woda pitna. Z suszonych owoców dzikiej róży. Minimalny udział objętościowy soku wynosi 10%. Osad stanowi naturalną właściwość produktu.
Objętość netto: 0,85 l
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- węglowodany 10.5 g
- w tym cukry 10.5 g
Wartość energetyczna: 175 kJ/42 kcal
NAPÓJ Z DZIKIEJ RÓŻY ARMENIA
Napój z dzikiej róży: dlaczego warto go pić?
Owoce dzikiej róży zawierają olbrzymie ilości witaminy C – w świeżo zerwanych owocach jest około 10 razy więcej niż w owocach czarnej porzeczki! Są znacznie bogatsze w witaminę C niż owoce cytrusowe, truskawki i jabłka. Prawidłowo wysuszone owoce dzikiej róży dostarczają witaminę C przez cały rok. Poza tym są bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, K, prowitaminy A i rutyny wzmacniającej naczynia krwionośne. Dzika róża dostarcza ważne dla organizmu kwasy organiczne (m.in. jabłkowy, cytrynowy, bursztynowy), olejki eteryczne i mikroelementy: wapń, żelazo, magnez, potas, miedź, cynk, chrom, jod.
Wykorzystuje się przeciwzapalne, żółciopędne i moczopędne właściwości preparatów z owoców dzikiej róży, także dla wzmocnienia odporności, poprawy elastyczności ścian naczyń krwionośnych, w zapobieganiu w miażdżycy, dla obniżenia poziomu glukozy we krwi, poprawy metabolizmu, pracy trzustki, wątroby i nerek. Napar z dzikiej róży zaleca się pić po posiłkach przy zapaleniu ścian żołądka spowodowanego brakiem kwasów żołądkowych.
W naszych ofertach z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
W naszej ofercie znajdziecie Państwo wszystko, czego szukacie. Oferujemy atrakcyjne produkty i tylko zdrową żywność.
- Suszone owoce na słońcu bez cukru!!! całe owoce i polówki (figi, kaki/persymona, morele, melon, brzoskwinie, arbuz, czerwona śliwka, czereśnia, gruszki, pomidory) - Armenia, Gruzja FIGI - CAŁE OWOCE! 150 g Armenia
- Sok NFC (z granatu, z borówki, z jeżyn, ze śliwki, z wiśni) - Gruzja
- Ketchupy naturalny, sosy gruzińskie i ormiański bez konserwantów - Adzika, Satsebeli, Tkemali, Narszarab
- Herbata gruzińska bez pestycydów (czarna, zielona, owocowa, z cytryną, z liści borówki, z miętą, z tymiankiem/macierzanka, z dzikiej róży, BIO)
- Dżemy/Konfitury (z granatu, z pigwy, z orzecha włoskiego, z jeżyn, z jagód, z malin, z wiśni, z truskawek, z czereśni, z figi, z dyni, brzoskwiń, mandarynek) - Gruzja, Armenia
- Przetwory warzywny - liście winogrona, śliwki Tkemali do Czakapuli, Imam, pasta z bakłażanu i cukinii, czosnek, Jon-Joli (Dzon-Dzoli), okra, buten Armenia, Gruzja
- Kompoty (z jeżyn, z brzoskwiń, z derenia, z pigwy) - Armenia
- Przyprawy: Sól swańska, Adjika (adzika) sucha, chmeli-suneli, uccho-suneli, mieszanki do ryb, do mięsa, do kurczaku, do fasoli (Lobio), sumak, Szafran imeretyński, cząber, kolendra