Napój migdałowy mleko migdałowe bez cukru Lovege
Napój migdałowy wytwarzany jest z prażonych migdałów, jest w 100% pochodzenia roślinnego.
Jest wegański, pyszny, bez dodatku cukru. Nie zawiera też glutenu i laktozy.
Napój roślinny alternatywa dla mleka, ale także dodatkowa opcja dla osób z alergią i nietolerancją.
Do czego można użyć napój migdałowy?
Mleko migdałowe można wypić na zimno, na ciepło, dodać do kawy, owsianki, smoothie. Jest doskonałym zamiennikiem tradycyjnego mleka krowiego, także np. w naleśnikach czy ciastach.
Jakie właściwości ma napój migdałowy?
Napój ma niską zawartość soli i kwasów tłuszczowych. Zawiera witaminy B6, B12, D iE.
Napój migdałowy z dodatkiem ryżu i witamin. Produkt UHT.
Skład: Woda, ryż (8,5%), migdały(2%), olej słonecznikowy, sól morska, emulgator: lecytyny ze słonecznika; stabilizator: guma gellan; witaminy: B6, B12, D, E.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Woda, ryż (8,5%), migdały (2%), olej słonecznikowy, sól morska, emulgator: lecytyny ze słonecznika; stabilizator: guma gellan; witaminy: B6, B12, D, E.
Migdał i ryż pochodzą z EU i spoza UE
Może zawierać soję i inne orzechy.
Masa netto: 1 litr
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
- Wartość odżywcza: w 100 ml produktu
- Wartość energetyczna: 189 kJ / 45 kcal
- Tłuszcz: 1,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 6,7 g
- w tym cukry: 5,1 g
- Błonnik: 0,3 g
- Sól: 0,18 g
- witamina B12: 0,19 μg
- witamina B6: 0,11 mg
- Białko: 0,7 g
- witamina E: 0,9 mg
- witamina D: 0,38 μg
- *% Referencyjnej Wartości do Spożycia dla osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal): -