Buraki użyte do produkcji naszego barszczu pochodzą z upraw gospodarstw ekologicznych, w których nie stosuje się środków chemicznych. Są więc w 100% naturalne i zdrowe. Również pozostałe składniki naszego barszczu zebrane zostały z upraw ekologicznych lub z certyfikowanych ekologicznie obszarów naturalnych.
Skład:
burak ćwikłowy* (81%), porzeczka czarna owoc*, czosnek niedźwiedzi*, majeranek*, cebula*, grzyby suszone*, cukier trzcinowy*, pieprz czarny* (*certyfikowany organiczny)
OPIS
Barszcz czerwony z dodatkiem czarnej porzeczki, majeranku, czosnu, cebuli i grzybów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 saszetkę barszczu zalać szklanką wrzątku i parzyć ok. 5-10 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 292 kJ / 69 kcal
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 11,6 g;
w tym cukry: 7,9 g;
Błonnik: 4,0 g
Białko: 2,6 g;
Sól: 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.