Witamy na oficjalnym koncie polskiego dystrybutora marki Basilur Tea.
Znamy sekret najlepszej herbaty!
Oferujemy tradycyjne mieszanki łączące w sobie innowacyjne doznania smakowe. Nasze wieloletnie doświadczenie, wiedzę co do projektowania, mieszania i pakowania herbaty przekształciliśmy w gamę niepowtarzalnych produktów, które wchodzą w skład kolekcji cenionych na całym świecie.
Basilur Tea to ekskluzywna herbata najwyższego gatunku. Producent na Sri Lance eksportuje swoje mieszanki aż do 75 państw i ideą, która przyświeca całe przedsięwzięcie jest dostarczanie starannie dobranych herbat o wysokiej jakości, które są wynikiem perfekcyjnego procesu produkcji, w którym łączy się troskę o każdy walor produktu i każdy szczegół opakowania. Zapraszamy!
INDIAN SUMMER saszetki 20x1,8g
100% susz owocowy o składzie: jabłko, hibiskus, owoc róży, laska cynamonu, płatki róży oraz naturalny aromat róży, pomarańczy, śliwki, kiwi i marakui.
Zimą rozgrzeje, latem na zimno da Ci chwilę orzeźwienia.
Napar, który uzyskamy z suszu jest całkowicie bezkofeinowy, ponieważ nie znajdziemy w nim liści herbaty.
Polecany zarówno dzieciom, jak i kobietom w ciąży.
Nasze napary owocowe, to suszone kwiaty, zioła i kandyzowane owoce, występujące rozmaitych mieszankach. Można je spożywać zarówno na gorąco jak i na zimno.
Herbaty owocowe stanowią źródło witamin, w tym głównie witaminy C.
Nr katalogowy: 71402
Ilość saszetek kopertowanych - 20 szt. - każda pakowana oddzielnie, pełen aromat i świeżość w każdej filiżance.
Ean13: 4792252933316
Waga netto: 36g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Właściwości zdrowotne według składników:
Malina - dostarcza witamin, zwłaszcza witaminy C. Działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Aktywizuje system immunologiczny. Pomaga zwalczać infekcje zarówno bakteryjne jak i wirusowe.
Owoce dzikiej róży - działanie przeciwzapalne owoców dzikiej róży jest porównywalne z działaniem niesteroidowych leków przeciwzapalnych.
Nagietek - pomaga w problemach trawiennych i zapaleniu wątroby, działa rozkurczowo, obniża ciśnienie krwi.
Truskawki - pod względem zawartości witaminy C przewyższają nawet cytrynę. Zawierają najwięcej żelaza i fosforu spośród wszystkich owoców uprawianych w Polsce. Zawierają też wapń, magnez, mangan, sód, potas, jod, miedź i krzem. Przeważający w nich cukier – lewuloza - jest dobrze tolerowany przez osoby chore na cukrzycę.
Bławatek - ma właściwości przeciwzapalne i antyoskydacyjne. Pomaga też przy problemach trawiennych.
Papaja - zawiera specyficzny związek – enzym o nazwie papaina, który ułatwia trawienie i działa przeciwzapalnie. Zawiera też alaninę, substancję należącą do grupy aminokwasów – stymuluje układ immunologiczny, a także jest odpowiedzialna za prawidłową regenerację mięśni po wysiłku. Papaja jest także dobrym źródłem karotenu, który jest antyoksydantem.
Nasze herbaty zarejestrowane są pod numerem TC/E/PR/1513/1143 który jest też nadrukowany na każdym eksportowanym produkcie. W herbatach Basilur Tea znajdziecie go zaraz przy indeksie produktu, który jest wytłoczony bezpośrednio na opakowaniu.
Certyfikacja Unii Europejskiej LK-BIO-149 pod numerem rejestracyjnym CU841227.
Bureau Veritas - Food Safety System Certification FSSC 22000 potwierdza zgodność produktów ze standardem ISO 22000. Podczas produkcji są one poddawane analizie zagrożeń oraz sprawdzane są krytyczne produkty kontroli (HACCP). Mówiąc prościej jest to proces, który ma zapewnić, aby produkowana żywność spełniała wszystkie zdrowotne wymagania. System HACCP ma za zadanie stwierdzić, czy podczas produkcji mogą wystąpić zagrania biologiczne, chemiczne i fizyczne.
Pamiętajcie, by przy wyborze kierować się certyfikatami – różnica w jakości potrafi być kolosalna, a małe logo zapewni Wam gwarancję wysokogatunkowego suszu.
Sposób parzenia na gorąco:
Susz owocowy zalewamy wodą o temp. 95 st. C i parzymy pod przykryciem od 5 do 10 min. Po tym czasie napar jest gotowy do picia, a kwiaty i owoce są już miękkie i można je zjeść.
Sposób przygotowania na zimno (cold brew):
Wrzucamy dwie-trzy torebki herbaty do dzbanka, zalewamy zimną, a czasem wręcz lodowatą wodą i wkładamy do lodówki lub odstawiamy w chłodne miejsce. Po 2-6 godzinach herbata jest gotowa do spożycia.
Jest to całkowicie nowy sposób na herbaty, szczególnie w letniej porze roku. Może się okazać, że dobry earl grey czy ulubiona kompozycja zielonej herbaty zaskoczą zupełnie inną paletą smakową. No i przede wszystkim herbata tak przygotowana jest o wiele ZDROWSZA niż „ice tea” ze sklepowej półki!
Zimna woda wyciąga z herbaty zupełnie inny balans o znacznie mniejszej goryczce. Tą metodą wyciągniemy mocniejszą paletę smakową z dodatków takich jak owoce, kwiaty czy przyprawy. Staną się one bardziej wyczuwalne, niż w przypadku parzenia na gorąco.