Nakłuwacz do mięsa
Znakomite i proste w obsłudze narzędzie kuchenne służące do przyrządzania soczystych steków , mięs , kotletów itd...
Sprawia, że mięso staje się kruche i delikatniejsze .
Ergonomiczny kształt umożliwia nakłuwanie bez użycia dużego nakładu siły.
Zalety:
- Skraca czas gotowania, smażenia, grillowania, pieczenia,
- Pozwala na lepsze wchłanianie marynat oraz przypraw,
- Skraca czas peklowania,
- Zmiękcza i rozbija masę włóknistą mięs,
- Zapobiega zmniejszaniu się objętości potraw,
- Przydatny w każdej kuchni a także do przyrządzania potraw z grilla,
- Praktyczny otwór w rękojeści służący do zawieszenia na kuchennym relingu,
- Nie wymaga dużej siły
Szerokość: 5 cm
Wysokość: 19,5 cm
Ilość igieł: 20
ALTERNATYWA dla tradycyjnego TŁUCZKA
Kolor: czarny
Nakłuwacz do mięsa to doskonała alternatywa dla starego, dobrego tłuczka do mięsa.
To świetny gadżet dla każdego miłośnika gotowania. Znajduje on szerokie zastosowanie zarówno podczas przygotowywania potraw na grill, jak i w czasie ich pieczenia w piekarniku czy smażenia na patelni.
BEZ HAŁASU TRADYCYJNEGO TŁUCZKA
Nie powoduje hałasu, jak tradycyjny tłuczek ale również daje lepsze efekty dzięki kolcom, które wbijają się w mięso, powodując że staje się delikatne i rozpływające w ustach. Nie wymaga również użycia siły oraz nie uprzykrza życia sąsiadom, tak jak klasyczny tłuczek.