Nakłuwacz do mięsa | Rosenstein & Söhne
Do wielu rodzajów mięsa
Długi czas gotowania oraz niedostatecznie doprawione mięso to częste problemy w kuchni. Aby się ich pozbyć przetestuj nakłuwacz do mięsa ze stali nierdzewnej. To akcesorium posiada specjalne ostrza, które rozbijają twarde włókna i sprawiają, że stają się bardziej miękkie. Dzięki temu skraca się czas gotowania i pieczenia, a dania rozpływają się w ustach. Takie nakłuwanie steków, sznycli czy bitek powoduje przenikanie przypraw i marynat, dzięki czemu tworzy się niepowtarzalny i intensywniejszy smak.
Prosta obsługa
Wystarczy umieścić nakłuwacz na mięsie i naciskać w dół, aż mięso będzie wystarczająco miękkie. Takie działanie nie powoduje wypływu naturalnych soków mięsa, więc cały smak i aromat pozostanie wewnątrz.
Parametry
- ilość ostrzy: 72
- zmniejsza czas gotowania: tak
- można myć w zmywarce: tak
- materiał: tworzywo sztuczne ABS, akryl i stal nierdzewna
- wymiary: 78 x 112 mm
- waga: 250 g
- zawartość zestawu: nakłuwacz, instrukcja obsługi