Nakłuwacz do mięs z zabezpieczeniem
Nakłuwacz do mięs z zabezpieczeniem. 56 ostrzy ze stali nierdzewnej.
Nakłuwacz do mięs, to idealne urządzenie zarówno dla profesjonalistów, jak i dla początkujących adeptów sztuki kulinarnej.
Skraca czas przyrządzania mięsa nawet do 50%.
Zmiękczenie mięsa przy pomocy nakłuwacza pozwala na lepsze, równomierne wchłanianie marynat oraz przypraw.
Potrawy stają się dużo bardziej wyraziste oraz kruche.
Przyspiesza zarówno gotowanie, smażenie, jak i grillowanie potraw. Mięso podczas obróbki zachowuje swoje naturalne soki.
Potrawy łatwiej spożyć, są smaczniejsze i lepiej trawione.
Blokada wysunięcia ostrzy oraz ergonomiczna i stabilna konstrukcja zapewniają bezpieczne, a także wygodne używanie nakłuwacza.
Nakłuwacz ten genialnie nadaje się do:
- steków typu palomilla
- piersi z kurczaka
- sznycli