Nadziewarka pozioma 1,5 kg z silikonowym tłokiem
NADZKIELB_1.5KG
Nadziewarka ręczna doskonale sprawdzi się w wyrobie domowych wędlin. Doskonała do napełnienia farszem osłonek wędliniarskich takich jak jelita. W efekcie końcowym otrzymamy kiełbasy, parówki, kabanosy, salami itp. Nadziewarka jest niezwykle prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdzi się w praktyce dla domowego masarza, jak i w małych masarniach. Wykonana została z trwałego stopu aluminium. Układ napełniania pozwala na szybką oraz łatwą obsługę. W zestawie wraz z nadziewarką są trzy plastikowe lejki w różnych rozmiarach. Średnice lejków: 18 (długość 15cm) 22 (długość 15cm) 26 (długość 15cm) Jak używać nadziewarki? Na okrągłej nakładce zamontuj lejek Nakładkę z lejkiem dokręć do aluminiowego cylindra. Umocnij korbę na spiralnym tłoku za pomocą śrubki znajdującą się w zestawie, a następnie osłonę pierścieniową tylną przekręć do końca tłoka zakończonego dyskiem. Napełnij farszem cylinder. Urządzenie ustaw na płaskim, stabilnym podłożu np. blacie kuchennym bądź stole za pomocą gumowej przyssawki. Sprawdź, czy nadziewarka została stabilnie umocowana. Spiralny tłok z osłoną pierścieniową tylną i z zamontowaną korbką wsuń do aluminiowego pojemnika z farszem i dobrze nakręć na pojemnik. Jeżeli nadziewarka jest napełniona i dobrze zamocowana, możesz rozpocząć prac Jak dbać o nadziewarkę? przed pierwszym użyciem umyj nadziewarkę ciepłą wodą przed użyciem rozprowadź łyżeczkę dowolnego oleju jadalnego na jej powierzchni