Nadziewarka do kiełbas mięs 5,5 kg pozioma szpryca
Ręczna nadziewarka do kiełbas, niezbędna dla każdego miłośnika domowego wędliniarstwa.
Idealna do produkcji domowych wędlin pozbawionych przemysłowych i chemicznych dodatków.
Każdego rodzaju mięso (tj. wołowina, wieprzowina, drób i inne) może być łatwo przetworzone, dając pyszną i świeżą wędlinę nadającą się do spożycia również dla dzieci.
Solidna podstawka z dwoma dokręcanymi zaciskami pozwala na stabilne przymocowanie nadziewarki do kuchennego blatu czy stołu.
Dzięki swojej prostej budowie jest łatwa w użyciu i czyszczeniu.
Mocowana do blatu za pomocą 2 uchwytów
W skład zestawu wchodzą 4 lejki w rozmiarach:
15mm, 19mm, 22mm, 25mm
Produkt nowy, przeznaczony do kontaktu z żywnością.
Pojemność: 5,5kg
Instrukcja użytkowania nadziewarki:
Zanim przystąpisz do korzystania z produktu po raz pierwszy przepłucz kilkukrotnie wnętrze zbiornika.
Procedurę należy powtórzyć co najmniej dwukrotnie.
Zewnętrzną powłokę zbiornika przemyj ciepłą wodą z dodatkiem płyn do mycia naczyń, a następnie opłucz pod bieżącą wodą.
Zamontuj nadziewarkę do blatu wykorzystując zaciski.
Wysuń tłok ze zbiornika kręcąc korbą przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, kiedy tłok opuści całkowicie zbiornik podnieś go tak, aby móc swobodnie włożyć przygotowane nadzienie doi zbiornika.
Opuść zbiornik do pozycji wyjściowej.
Zamontuj lejek i nałóż jelito.
Obracaj korbą zgodnie z ruchem wskazówek zegara, jelito zacznie napełniać się przygotowanym farszem.
Budowa nadziewarki:
- lejek
- nakrętka
- zbiornik
- blokada
- śruba
- korba
- przekładnia
- podstawa
- rączka
- zaciski
- zawias