Nadziewarka pionowa stal nierdzewna 2,5kg nr katalogowy 311007
film instruktażowy : https://youtu.be/xI8J1BtD6vM
- Niezastąpiona w produkcji wędlin - ręczna pionowa nadziewarka idealnie sprawdzi się podczas przygotowywania domowych kiełbas, wędlin, a także potraw z podrobów. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie (tj. jelita naturalne, osłonki poliamidowe, osłonki białkowe).
- Wysoka jakość - cylinder wykonany ze stali nierdzewnej, a także specjalnie zaprojektowany, odporny na zaginanie tłok zaopatrzony w odpowietrzacz sprawiają, że całe urządzenie jest solidne, a co za tym idzie, produkt posłuży Ci przez lata!
- Aż 4 lejki - nasz produkt cechuje nie tylko przemyślana konstrukcja, ale także przydatne akcesoria, a wśród nich, aż 4 lejki (z systemem odpowietrzania) o różnych wymiarach, dzięki którym przygotujesz wędliny o średnicy: 14 mm, 18 mm, 21 mm i 25 mm.
- Łatwość konserwacji - produkt jest niezwykle łatwy w konserwacji - przed każdym użyciem nadziewarkę należy dokładnie umyć, a następnie rozprowadzić na jej wewnętrznej powierzchni łyżeczkę oleju jadalnego co zapewni właściwą pracę tłoka i wydłuży żywotność urządzenia!
- Wygoda korzystania - ze względu na pionowy układ cylindra, a także pojemność 2,5 kg mięsa, nadziewarka jest niezwykle wygodna w użyciu. Będąca w zestawie śruba pozwala na montaż do blatów kuchennych o różnej grubości.
w załącznikach poradnik jak zrobić białą kiełbasę, oraz instrukcja obsługi.
Uwaga!
Przed każdym użyciem nadziewarkę należy dokładnie umyć i rozprowadzić łyżeczkę oleju jadalnego na jej wewnętrznej powierzchni. Jest to konieczne, by zapewnić właściwą pracę tłoka i wydłużyć żywotność urządzenia.
Zestaw zawiera:
- nadziewarkę,
- 4 lejki (z systemem odpowietrzania) w różnych rozmiarach: 14, 18, 21, 25 mm,
- obręcz do montażu lejków,
- korbę, śrubę do przytwierdzenia korby,
- śrubę do montażu nadziewarki do blatu o różnych grubościach,
- instrukcję obsługi.
Wymiary korpusu: 49 x 16 x 22 cm Długość lejków: 149 mm