NADBUŻAŃSKA PIKANTNA MIESZANKA GRZYBKÓW MARYNOWANYCH 900ML
Klasyczne grzyby leśne - Borowik, Kurka, Maślak w połączeniu z pikantną i wyrazistą zalewą octową to doskonałe tradycyjne zestawienie znane z rejonów południowego Podlasia.
Każda miejscowość w tych rejonach ma swoją unikatową recepturą dla grzybów marynowanych, inny smak odnajdą Państwo w Mielniku, inny w Drohiczynie inny w okolicach Siemiatycz.
Nasza receptura została opracowana na bazie starego przepisu odnalezionego w pałacu w Korczewie, podobno grzybami zrobionymi w taki sposób raczył się tam sam Cyprian Kamil Norwid.
Grzyby marynowane stanowią cenny dodatek do dań mięsnych, jak również sałatek oraz uzupełnienie menu każdego bankietu.
PRODUKT PASTERYZOWANY
Składniki: Grzyby w zmiennych proporcjach: Maślaki zwyczajne, Borowiki szlachetne, Kurki (pieprznik jadalny), woda, ocet spirytusowy, cukier, cebula, marchew, papryka, sól, regulator kwasowości, gorczyca, pieprz naturalny ziarnisty, liść laurowy.
Data przydatności do spożycia oraz nr partii: podana na wieczku
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. od +4C przez 72 godziny.